Ravna Gora Trail još bolja, a stiže i Allround Ivančica Weekend

| 3.3.2016. u 18:37h | Objavljeno u Sport

Varaždinski klub SRD 315 Sjeverozapad, koji iz godine u godinu okuplja sve više zaljubljenika u trčanje i rekreaciju, održao je skupštinu na kojoj su razmotrene provedene aktivnosti tijekom prošle godine te najavljeni novi, ambiciozni sportski projekti u ovaj godini.

SRK 315 Sjeverozapad je mladi klub koji broji 33 člana koji se nalaze na zajedničkim treninzima i natjecanjima u raznovrsnim sportsko-rekreativnim aktivnostima. Tako je bilo i protekle godine, koja će se posebno pamtiti po Vanji Šomođi, članu kluba koji je kao prvi Varaždinac i jedan od rijetkih Hrvata uopće uspješno završio Ultra-Trail du Mont-Blanc, najpoznatiju utrku trail trčanja na svijetu i neslužbeno svjetsko prvenstvo. Zvonimir Chytil je također sudjelovao, ali zbog ozljede nije završio utrku. U talijanskoj Cortini d’Ampezzo održana je jedna od najpopularnijih europskih trail utrka – Cortina Trail. Talijanske alpe i vrhovi preko 2500 metara nadmorske visine pravi su mamac za trkače iz cijelog svijeta, kojih je bilo gotovo tisuću. U ovakvoj konkurenciji svjetskog ranga Vanja Šomođi bio je izvrstan 115., a Jelena Sekelj 38. među ženama.

Osim odličnih međunarodnih rezultata, članovi SRD 315 Sjeverozapad imali su zapažene nastupe i na domaćim utrkama, od kojih svakako treba spomenuti Vanju Bojanić koja je na Mala Erpenja Treku osvojila odlično 2.mjesto te Marka Leljaka s drugim mjestom na Lipa Rog Treku. I na utrci 100 milja Istre, koja je poznata utrka u eurpskim okrivima i najjača domaća trail utrka, bilježili smo odlične rezultate članova SRD 315 Sjeverozapad. Od trojke koja se natjecala na 110 km najbolji rezultat imao je Marjan Lonjak koji je nakon 21:18 sati bio 27. u kategoriji. Sa 22:18 sati u nogama Vanja Šomođi bio je 51., a Jelena Sekelj 9. u kategoriji. Na utrci od 65km Zvonimir Chytil osvojio je 58. mjesto a Ranko Orehovec 66. mjesto u kategoriji.

Osim traila i trekinga, 2015.godine klub je bilježio i nastup na jednog avanturističkoj utrci – Kamenjak Survivoru. U ultra kategoriji su ekipno nastupili Jelena Sekelj i Vanja Šomođi a natjecanje se sastojalo od trčanja, plivanja, biciklizma i absaila te je uključivalo orijentaciju.

Posebno vesele planovi za natjecateljsku sezonu 2016. u kojoj SRD 315 Sjeverozapad ima još jednog predstavnika na prestižnoj utrci Ultra-Trail du Mont-Blanc – Marjana Lonjaka. Utrka 100 milja Istre od ove je godine dio Ultra Trail World Toura (UTWT) – svjetski kup u kojem participiraju samo najveće trail utrke na svijetu i u kojem se natječe sam vrh trail trčanja. Vanja Šomođi, Nino Vinković, Mladen Skeja i Ranko Orehovec ove će se godine na ovoj utrci svjetskog ranga natjecati u kategoriji na 110 km sa 4470m visinske razlike. Utrku duljine 100 milja sa impresivnih 7120m visinske razlike trčat će ove godine Jelena Sekelj. Osim spomenutih utrka, članovi SRD Sjeverozapad nastupit će u 2016.godine i na brojim drugim utrkama u Hrvatskoj.

Klub SRD 315 Sjeverozapad nastoji povezati što više ljudi, bez obzira na uzrast i spol, i okupiti ih u sportskim aktivnostima. Sami članovi kluba u tu svrhu organiziraju minitrekinge u okolici Varaždina – kraće trening utrke na kojima se članovi, ali i njihovi prijatelji i svi drugi zainteresirani, uvijek dobro druže i bruse svoju orijentacijsku i trkačku formu. Klub je osim minitrekinga u 2015.godini organizirao i dvije utrke – Ravna Gora Trail u rujnu i Transverzala Ivanščica u studenom.

10.rujna 2016.godine klub će organizirati Ravna Gora Trail 2016 – trail natjecanje čija staza povezuje najljepše predjele Ravne gore i Trakošćana. Utrka počinje i završava u Filićevom domu na Ravnoj gori, a natjecatelje vodi šumskim putevima kroz Ravnu Goru do dvorca Trakošćan te se trči oko jezera, nakon kruga oko jezera vraća se istim putem do cilja u Filićevom domu. Transverzala Ivančice 2016, utrka na kojoj se trči od Golubovca do Podevčeva grebenom Ivančice, održat će se 19.studenog.

Nakon izuzetno uspješne Cross Lige Beretinec ove zime, koja je rađena u suradnji sa klubom BBK ASI, SRD 315 Sjeverozapad i ove godine naglasak stavlja na suradnju s ostalim sličnim klubovima. Nastavlja se suradnja sa BBK ASI na dva zajednička projekta, Cross Ligi Beretinec 2016 koja će započeti 3. prosinca i novitetu – Allround Ivančica vikendu. Organizacijom ovih utrka klub će nastaviti rad na stvaranju prepoznatljivih sportskih manifestacija koje će u bliskoj budućnosti pomoći i afirmaciji Varaždina i okolice kao destinacije za outdoor sportove.

Osim orijentacijskog trčanja i snalaženja u prirodi (treking) te planinskog trčanja, članovi okupljeni u SRD 315 Sjeverozapad organiziraju i promoviraju i druge vidove rekreacije poput MTB biciklizma, plivanja, sportskog penjanja, alpinizma. Ako se bavite nekim od ovih sportova ili jednostavno volite boraviti u prirodi u dobrom društvu, SRD 315 Sjeverozapad vas poziva da im se pridružite.