Prva ŽNL: Gosti uzeli uvjerljive pobjede u današnjim susretima 18. kola Foto: Martin Novosel/Ilustracija

Prva ŽNL: Gosti uzeli uvjerljive pobjede u današnjim susretima 18. kola

| 10.4.2022. u 19:04h | Objavljeno u Sport

Danas je brojka četiri bila o ozračju u susretima 18. kola Prve ŽNL. Naime, u četiri susreta današnjeg kola četiri gostujuće momčadi su upisali pobjede sa četiri gola u mreži domaćina, dok je od domaćih momčadi samo varaždinska Sloboda uspjela zabiti barem utješni gol.

Sloboda (Vž) je na domaćem terenu izgubila od Novog Marofa sa 4:1. Dominik Broz je zabio hat-trick golovima u 22., 43. i 45. minuti susreta, Karlo Kutnjak je u 46. minuti susreta zabio za smanjenje na 3:1, ali je Tomislav Harmicar u 72. minuti zabio za konačnih 4:1. 

U preostala tri susreta dana, domaćini su upisali identične poraze. Mladost (S), Mladost (M) i Beretinec su izgubili sa 4:0 od Poleta (T), Poleta (C) i Slobode (T). 

Mladost (M) sigurno nije priželjkivala ovakav start proljeća u kojem je ostvarila svega jednu pobjedu u prvih pet kola nastavka prvenstva. Polet (C) je do uvjerljivog slavlja došao golovima Matije Šenkiša u 41., Karla Leskovara u 51. i 60. minuti te Marka Kokota u 69. minuti susreta.

I dok konkurencija gubi svoje susrete, Polet (T) nemilosrdno pobjeđuje ostvarivši i petu pobjedu u pet proljetnih susreta. Golove za momčad iz Tuhovca su zabli Karlo Gredelj u 27. minuti, Marko Ključarić u 32. minuti i Kristijan Janušić u 76. i 90'+3 minuti susreta. Domaćin je od 64. minute susreta igrao s igračem manje jer je izravni crveni karton zaradio Pero Knežević koji je nakon grubog starta na protivničkom igraču nenamjerno nagazio istog te mirno napustio igru.