Prva ŽNL: Dvoboj Mladosti preokretom pripao Varaždincima, Mladosti (S) pobjeda u nadoknadi Foto: Martin Novosel/ArhivaVV/Ilustracija

Prva ŽNL: Dvoboj Mladosti preokretom pripao Varaždincima, Mladosti (S) pobjeda u nadoknadi

| 5.11.2023. u 17:44h | Objavljeno u Sport

U današnjem 12. kolu Prve ŽNL, Mladost iz Varaždina je na domaćem terenu dočekala imenjaka iz Varaždinskih Toplica i slavila sa 3:2 preokretom nakon što su gubili sa 2:0. Mladost (VT) je bolje krenula u susretu i već nakon 20 minuta imala prednost od 2:0, pogotke za goste su zabili Kristijan Janušić u 16. minuti i Ivan Turkalj u 20. minuti, ali je domaća momčad preokrenula utakmicu u drugom poluvremenu. Prvo je Fran Zorman smanjio na 2:1 pogotkom krajem prvog poluvremenu u 39. minuti, dok su Marko Poljan pogotkom u 64. minuti i David Matučec pogotkom u 78. minuti kompletirali preokret i donijeli varaždinskoj momčadi vrijednu pobjedu.

Mladost (S) je također morala osigurati pobjedu na domaćem terenu preokretom protiv Zelengaja. Mladost (S) je povela u 25. minuti pogotkom Matije Tkalca, gosti su preokrenuli rezultat pogotcima Vilima Horvata u 77. i 84. minuti, a baš kad se činilo da će Zelengaj slaviti pobjedu, domaćin je prvo izjednačio u 88. minuti pogotkom Dražena Vukine, a onda i zabio pobjedonosni pogodak preko Luana Santosa Oliveire Bispa u sedmoj minuti sudačke nadonkade (90+7). Zelengaj je cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje jer je Douglas de Souza Faustino isključen u 40. minuti, zaradio dva žuta kartona jedan u 38. i drugi u 40. minuti.

Najmirnija pobjeda ostvarena je u Gojancu gdje je domaća Plitvica (G) svladala Beretinec sa 3:1, iako je i tu bilo preokreta. Beretinec je poveo pogotkom Nikole Cecelje u 34. minuti, ali je domaćin preokrenuo utakmicu pogtcima u drugom poluvremenu, Tomislav Gredelj je izjednačio rezultat na 1:1 u 54. minuti, dok je pobjedu Plitvici (G) donio David Posavec pogotcima u 59. i 83. minuti susreta. Plitvica je pobjedu slavila s igračem manje jer je Jurica Melnjak isključen zbog dva žuta kartona, prvi je dobio u 71. minuti, a drugi u 85. minuti, oba zbog preoštrog starta.

Samo je utakmica u Trnovcu Bartolovečkom između Trnja i Zadrugara ostala bez pobjednika i bez golova 0:0.