Nenad Horvatić i Zdravka Grđan bili su potpisnici ugovora o suradnji ŽNS-a i Druge gimnazije u Varaždinu Foto: Krešimir Đurić

Potpisan ugovor o suradnji ŽNS-a i Druge gimnazije Varaždin

| 26.4.2017. u 13:35h | Objavljeno u Sport

Danas je u prostorijama varaždinskog ŽNS-a potpisan ugovor o poslovnoj suradnji Županijskog nogometnog saveza i 2. gimnazije Varaždin. Ugovor su potpisali predsjednik ŽNS-a Nenad Horvatić i ravnateljica 2. gimnazije Zdravka Grđan.

- U Varaždinu smo od 2011. godine krenuli sa sportskom gimnazijom, koja se pokazala kao iznimno uspješan projekt. Prošle smo godine predstavljali Hrvatsku na Europskom školskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj, što ne bi uspjeli bez podrške ŽNS-a, NK Varaždina i HNS-a. Bili smo četvrti u Europi, a ove godine, od 21. do 29. svibnja, varaždinska Druga gimnazija će u Pragu ponovno predstavljati Hrvatsku na Svjetskom školskom nogometnom prvenstvu. Veliki nogomet nije u sustavu školskih natjecanja i zato smo se odlučili, zajedno sa ŽNS-om, ići u konkretnu suradnju, što se tiče ovog SP-a, ali i daljnjeg budućeg rada. Ono što smo prošle godine započeli, nakon povijesnog četvrtog mjesta u Francuskoj, nastavili smo s organizacijom prve međunarodne sportsko obrazovne konferencije u Varaždinu, koja će biti u kolovozu - naglasila je Grđan.