Petra Petek i Ivana Malobabić

Polovičan prvenstveni učinak STK Varaždin, Petek i Malobabić u reprezentaciji

| 2.12.2018. u 16:19h | Objavljeno u Sport

Stolnotenisačice Varaždina jučer su odigrale dva gostujuća meča na Krku protiv STK Malinske Dubašnice i u Dugoj Resi protiv domaće ekipe Aquaestila. Time su okončale prvi dio prvenstva na 4.mjestu sa 6 pobjeda i 3 poraza.

U meču protiv Malinske slavile su razultatom 4:2. Junakinja meča bila je Petra Petek s dvije pojedinačne pobjede protiv Sunčice Zajec i Leone Šantek i u meču parova s Ivanom Malobabić. Jednu pojedinačnu pobjedu donijela je i Ivana Malobabić u meču s domaćom Sunčicom Zajec.

Domaćin je dvije pobjede odnio u mečevima Leone Šantek i Janje Matijašec i iznenađujuće u meču Mateje Magličić i Ivane Malobabić. U poslijepodnevnom meču u Dugoj Resi Varaždinke su poražene rezultatom 4:1. U odnosu na prošlu godine dugoreški sastav je znatno pojačan.

Uz kineskinju Han ovu godinu za STK Aquaestil igra i korejska igračica Yoo. Ona je bila i najbolja domaća igračica pobjedivši dvije prve igračice Varaždinki Ivanu Malobabić u neizvjesnom meču rezultatom 3 2 i Petru Petek rezultatom 3 0.

Kineskinja Han bila je bolja od mlade varaždinke Janje Matijašec rezultatom 3 0. Par Han Yoo svladao je par Petek Malobabić. Jedinu pobjedu za Varaždinke u tom meču donijela je Petra Petek u meču s Andrejom Pavlović.

Ekipu trenera Saše Suhodolčana sada očekuje pauza u kojoj će se igračice spremati za proljetni dio prvenstva gdje je cilj uhvatiti treće mjesto prije doigravanja za prvaka.

Dvije igračice STK Varaždin Petra Petek i Ivana Malobabić pozvane su na uzvratni meč kvalifikacija za seniorsko Europsko prvenstvo između Hrvatske i Italije koji će se odigrati 4. prosinca u Puli.  Velika je to čast za STK Varaždin koji u svojim redovima ima dvije seniorske reprezentativke.