Momčad Bednje će danas na svom terenu u Beletincu ugostiti Dubravku Zagorac Foto: Dražen Novosel

Počinje 4. NL Varaždin - Čakovec, kakve su ambicije županijskih predstavnika?

| 24.8.2019. u 10:18h | Objavljeno u Sport

Sa 6 županijskih predstavnika ovog vikenda počinje nova sezona u Četvrtoj ligi Čakovec - Varaždin. Dva su kluba novajlije u ligi, Ivančica i Zelengaj. Iz Ivančice je u odnosu na lani otišao Viktor Šegović, a došli su Marko Žuliček (Vinica), Neven Vukman (Varteks) te Adrijan Bochl i Mateo Videc(oba Sloboda ŠN-a).
- Imamo kvalitetnu momčad, želja nam je mirna sezona, a priželjkujemo plasman u gornjem dijelu ljestvice - rekao je trener Ivančice Damir Friščić.

Zelengaj u prvenstvo ulazi s novim trenerom Mariom Ružićem koji je naslijedio Zorana Ivančića i to od 15. srpnja, kada su počele pripreme ekipe. Predsjednik Zelengaja Željko Vitez zadovoljan je s ekipom, koju je napustio Vilim Horvat, a došli su Karlo Labaš (Jalžabet), Alen Labaš (Slovenija), dok se u momčad vraćaju Antonio Vitez i Vedran Vitez.
- Momčad je ostala na okupu, a igrači su prava klapa i dobro su radili tijekom priprema. Nemamo ambicije ići prema gore već nam je želja sredina tablice, odnosno da se ne moramo u posljednjim kolima boriti za bodove spasa - rekao je Vitez.

U Nedeljancu, koji je zadržao kadar iz prošle sezone, nadaju se pomaku na bolje. Došli su Dejan Kučko (Podravina), Luka Modrić (Varteks), Vladimir Mesec (Pušćine), Marko Šprem (Hajduk Brezje) te Roman Hosni i Edo Žganec (Sloboda Tužno).
- Očekujem veliki napredak, a želja je plasman među prvih pet - rekao je trener Nedeljanca Damir Maretić.

Trener Bednje Saša Paska dobio je iskusnog Ivana Režića (Međimurje), a stigli su i Marin Mašić, Roberto Bregović i Brezovec (svi iz Varaždina) te Tomislav Degač (Slovenija). Bednju su napustili Filip Holi, braća Lučić Matija i Marko te Ante Ivančić.
- Nismo slabiji, a našu smo publiku i rukovodstvo razmazili i sve ispod trećeg mjesta je neuspjeh, bez obzira na to što imamo mladu ekipu i dosta novih igrača, od kojih očekujemo da se dokažu. Nadam se plasmanu među prvih pet, što možemo i moramo biti - rekao je Paska.

Iz Jalžabeta su otišli Nikola Modrić, Dominik Bručić, Leon Šaško, Karlo Labaš i Borna Petrovečki, a došli su Josip Cvilko, Dario Bobek, Matija Artić (svi bili u Austriji).

- Nakon borbe za ostanak nadam se da ćemo se sada boriti za gornji dio tablice, a bio bih zadovoljan s plasmanom među prvih šest na tablici, gdje i pripadamo -rekao je trener Jalžabeta Goran Vitković.

Iz Dubravke Z. otišli su Antonio Horvatić i Benjamin Sambolec,a došli su Manuel Jurić (Varteks) i Jure Copić (Međimurec). Svlačionicu je napustio i golman Ante Pozder (Varteks), a doveden je Antonio Knežević (Buzin).
- Uvijek je ambicija ostati u ligi, a za to trebamo biti minimum na 10. mjestu. Vjerujem da ova ekipa vrijedi i za više - naglasio je trener Dubravke Z. Dejan Car.

Parovi 1. kola: 24.8.17:30: Bednja - Dubravka-Zagorac, Dinamo(P) - Mladost(SM),Mladost Komet - Zelengaj, Nedelišće - Dinamo(D), 25.8. u 10 sati Sloga(Č) - Ivančica, u 17:30: Međimurec - Nedeljanec, Jalžabet - Omladinac(NSR).