Trener Varaždina Borimir Perković nije mogao biti zadovoljan igrom svoje momčadi sinoć u Puli Foto: Dražen Novosel

Perković: Odigrali smo lošu utakmicu s puno tehničkih grešaka

| 4.8.2019. u 09:53h | Objavljeno u Sport

- Volio bih da mogu pohvaliti svoje igrače, da mogu reći nešto dobro i pozitivno, ali na žalost ne mogu, jer smo odigrali lošu utakmicu, a to se pogotovo odnosi na prvo poluvrijeme. Nismo dobro ušli u susret i već na otvaranju smo primili gol, nakon čega smo nešto pokušavali. ali nismo ništa konkretno napravili. Igrali smo u širinu, koristili previše duge lopte, tako da nismo bili opasni po gol Istre 1961. Dugo nisam vidio toliko tehničkih grešaka kao u ovoj utakmici. Postavljanje i taktika u većini utakmice je bilo dobro, ali reakcija koja je bitna nije bila dobra. Griješili smo jako puno u osnovnim,elementarnim stvarima, bili spori, prekomotni u igri i kada je to tako onda rezultat bude onakakav kakav je i bio s time da smo u jednom momentu drugog poluvremena kada smo postigli gol i smanjili na 2:1 izgledali bolje i konkretnije i bili opasniji, ali na žalost nismo uspjeli postići drugi gol, već smo primili treći gol. Da smo i uspjeli zabiti za 2:2 to ne bi bilo zasluženo, jer je Istra 1961 bila bolja, kvalitetnija te je čisto i zasluženo pobijedila - komentirao je jutros trener Varaždina Borimir Perković sinoćnji treći prvenstveni poraz svoje momčadi.

U utakmici 3. kola HT Prve lige sinoć je u Puli momčad Istre 1961 pobijedila sastav Varaždina 3:1, poluvrijeme 1:0 za domaćina. Sva tri gola za Istru 1961 postigao je Mario Ćuže u 8., 48. minuti i 73. minuti, dok je jedini gol za Varaždin postigao Leon Benko u 59. minuti nadmetanja iz kaznenog udarca, nakon što je u kaznenom prostoru srušen Matej Senić.

- Sinoć smo najviše problema imali preko bočnih pozicija i reakcije kod golova koje smo primili jednostavno su ispod svakog nivoa, prva liga to ne trpi, ali se dogodilo tijekom sinoćnje utakmice. Nisam bio zadovoljan kako je Perković odigrao prethodne dvije utakmice i želio sam pokušati sa Sambolecom, vjerujući da će on biti konkretniji, bolji, ali na žalost to se nije dogodilo. Radili smo identične greške po bočnim pozicijama kao i na dvije prethodne utakmice. Analizitrat ćemo utakmicu, igrači su svjesni grešaka, a kroz razgovor i rad trebamo težiti da se događa što manje takvih situacija - napomenuo je Perković.

Zbog ozljeda u konkurenciji za sastav na jučerašnjem susretu nije bilo Lisakovića, Vuka, Roce, Brlečića i Jozinovića, a i Jertec nije bio potpuno spreman pa ga je Perković morao mijenjati na poluvremenu.

- Ako nešto ima što je za pohvalu onda je to reakcija Glavice koji je ulaskom u igru bio konkretan i živ, ali nije bilo dovoljno. Imamo tri poraza, igrali smo s Rijekom i Hajdukom, moramo šutjeti, raditi i vjerovati, a ja sam uvjeren da će biti bolje, pogotovo s onima koji su došli ali ih još uvijek nemamo jer nisu fizički spremni za odigrati susret. Uvjeren sam da će to biti bolje - rekao je Perković.