Trener Varaždina Borimir Perković imat će na raspolaganju sve igrače za subotnji susret s Dinamom Foto: Krešimir Đurić

Perković: Jedna od onih utakmica u kojoj ne možeš puno izgubiti, a može se jako puno dobiti

| 19.9.2019. u 09:57h | Objavljeno u Sport

- Iskrene čestitke Dinamu na sinoćnjoj pobjedi protiv Atalante. Mislim da su razveselili sve koji vole hrvatski nogomet, a ne samo navijače Dinama - rekao je na današnjem redovitom druženju s novinarima u klubu trener momčadi Varaždina Borimir Perković, pred subotnje gostovanje Dinama u sklopu 9. kola HT Prve lige..Utakmica će se igrati od 19 sati, na Gradskom stadionu u Varaždinu.

- Što se tiče subotnje utakmice igrat ćemo protiv ekipe koja je apsolutni favorit u ovom susretu a i favorit je za osvajanje prvenstva, jer je jedna od najboljih momčadi u Hrvatskoj, koja ima najveći individualne kvalitete, popunjeni su na svim linijama, gdje imaju po dva vrhunska igrača. Mene i moje igrače veseli subotnja utakmica i možemo reći da je to jedna od onih u kojoj se baš ne može puno izgubiti, a može se jako puno dobiti. Nakon dugo vremena svi smo na okupu i zdravi, dakle u konkurenciji su i Tkalčić, Glavica te Roca - naglasio je Perković.

Trener Varaždina očekuje da će biti promjena u sastavu Dinama u odnosu na sinoćnji susret Lige prvaka te da njegova momčadi nije bez izgleda.

- Bez obzira što je Dinamo apsolutni favorit u ovoj utakmici u svakom susretu postoji šansa i vjerujem  da će tako biti i protiv Dinama, bez obzira na njihovu kvalitetu. Sigurno da neće igrati momčad koja je sinoć igrala protiv Atalante, baš zbog njihove širine i kvalitete igračkog kadra na svim pozicijama i za očekivati je promjene u sastavu. Isto tako za očekivati je da će s druge strane terena biti motivirani igrači, jer svi se žele nametnuti  i biti sudionici Lige prvaka - napominje Perković.

Hoće li biti promjena u sustavu igre varaždinske momčadi?

- Dinamo je ekipa koja zahtijeva da im se na neki način mora malo prilagoditi, to ćemo mi i napraviti. Imamo dvije - tri varijante koje smo već igrali i kroz ovaj tjedan smo uigravali, pa ćemo vidjeti - rekao je Perković.  Momčad utakmicu neće dočekati u karanteni.

- Priprema za Dinamo je uobičajna kao i za svaku drugu utakmicu, razmišljali smo o odlasku u karantenu, ali osjećam da nema potrebe. Igrači se vesele susretu i nadam se da će se pripremiti na najbolji mogući način. Vjerujem da ćemo u smislu dojma biti dobri, da voljni momenat, trčanje, borbenost i htijenje neće doći u pitanje. Vjerujem da ćemo biti dobri - zaključio je Perković.