Omladinac iz Jurketinca pobjednik općinskog Kupa, igralište dobilo rasvjetu Foto: Općina Maruševec

Omladinac iz Jurketinca pobjednik općinskog Kupa, igralište dobilo rasvjetu

M.N./Varaždinske vijesti | 25.4.2019. u 11:22h | Objavljeno u Sport

U sklopu obilježavanja Dana Općine Maruševec, na nogometnom igralištu Gaj u Jurketincu tradicionalno je odigran Kup Općine Maruševec u velikom nogometu. Utakmicu su odigrali NK “Omladinac“ iz Jurketinca i NK „Rudar 47“ iz Donjeg Ladanja rezultatom 4:2 za domaćina.

Ove godine, bolji u tradicionalnoj utakmici bio je županijski trećeligaš NK “Omladinac“ koji je pobjedu odnio zahvaljujući Mariju Martinčeviću, zaslužnom za sva četiri pogotka. Za „goste“ iz Donjeg Ladanja, golove su postigli Damir Kundija i Josip Makovec.

Ovogodišnjem pobjedniku pehar je predao načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, a utakmicu su pratili i zamjenik načelnika Mario Klapša, predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Josip Špoljar, općinski vijećnici Dragutin Kišić i Marijan Fatiga, ujedno predsjednik Društva za sport i rekreaciju Maruševec. Utakmicu je sudio sudac Mario Horvat.

- Ove godine Nogometni klub Omladinac iz Jurketinca obilježava 40 godina neprekidnog rada i bavljenja sportskom djelatnošću te smo sukladno donesenoj odluci Općinskog vijeća, na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj ovog tjedna Klubu dodijelili Plaketu Općine Maruševec za iznimni doprinos razvoju sporta na području općine. Uz to, za potrebe organizacije proslave 40-godišnjeg jubileja „Omladincu“ smo odobrili dodatna proračunska sredstva. Čestitke na tome i čestitke na osvajanju općinskog Kupa što je još jedna potvrda ovogodišnjem priznanju - istaknuo je tom prilikom Šprem, koji je kapetanu momčadi Borisu Kišiću predao pobjednički pehar.

Također, u povodu 40. godišnjice postojanja Kluba, a u cilju poboljšavanja uvjeta na terenu, Općina Maruševec postavila je energetski učinkovitu rasvjetu te osvijetlila nogometno igralište u Jurketincu.

- Ovo je jedan važan korak prema izgradnji još boljeg i ljepšeg nogometnog okruženja u Općini Maruševec, imajući u vidu radove koji traju na nogometnom igralištu u Donjem Ladanju i ova rasvjeta nogometnog igrališta u Jurketincu. Simbolično je u povodu Dana Općine Maruševec puštena u pogon na zadovoljstvo svih građana Jurketinca, a posebice članova i nogometaša Nogometnog kluba Omladinac od kojih neki već 40 godina žive za nogomet i svoj klub - komentirao je Klapša.

Osim ovog, u sklopu obilježavanja Dana Općine Maruševec održat će se i Malonogometni kup Općine Maruševec s početkom u 9 sati, u nedjelju 28. travnja na igralištu Ločnjak u Maruševcu.

240419-kupjutketinec-1_Large.jpeg