Nova vizura Gradskog stadiona u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu

| 20.5.2021. u 10:48h | Objavljeno u Sport

Dvadesetak čempresa, koji su bili posađeni 1987. godine uz ogradu iza gola na sjevernoj strani stadiona, su uklonjeni, a na njihovo će mjesto doći reklamni panoi.

Čempresi i ostalo zelenilo posađeni su nakon uređenja stadiona za potrebe Univerzijade, a s obzirom na to da je bolest zahvatila veći dio tog zelenila ono je, početkom ovog tjedna, uklonjeno.

Uskoro će, čim to dozvole meteorološke prilike, početi radovi na postavljanju nove, hibridne podloge na glavnom terenu stadiona. Nova je podloga donacija Hrvatskog nogometnog saveza, vrijednosti oko 5 i pol milijuna kuna, dok je Grad Varaždin za pripremne radove za postavljanje nove podloge na glavni teren izdvojio milijun kuna.

Inače, Nogometni klub Varaždin od kada upravlja stadionom je u uređenje travnjaka na glavom terenu do sada izdvojio oko 50 tisuća eura vlastitih sredstava pa će travnjak s glavnog terena biti premješten na prvo pomoćno igralište, a kvalitetno će se urediti i drugi pomoćni teren s prirodnom travom. Na oba pomoćna terena bit će ugrađen i sustav za navodnjavanje.

Planira se i uređenje rasvjete na svim terenima čime će Nogometni klub Varaždin imati na stadionu kompleks s pet igrališta sa svim uvjetima.

U varaždinskom prvoligašu najavljuju da će na slobodnom prostoru između njih i teniskih terena napraviti igralište manjih dimenzija za potrebe treninga i odigravanja utakmica polaznika klupske akademije.