Iako je imao dosta ponuda Tihomir Šoštarić se odlučio karijeru nastaviti u momčadi Varteksa Foto: Dražen Novosel

Nogometaši Varteksa uskoro počinju s pripremama za Treću HNL Sjever

Varaždinske vijesti | 21.7.2019. u 11:22h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varteksa koji će se u novoj sezoni natjecati u novoformiranoj Trećoj HNL Sjever, koja broji 12 klubova, s pripremama će početi u ponedjeljak, 22. srpnja, u 18 sati, prozivkom igrača na terenu u Hrašćici.
- S pripremama počinjemo 22. srpnja i trajat će 5 tjedana, do 24.8. kada počinje prvenstvo. Počinjemo malo kasnije nego sam planirao, jer su neki igrači još na moru, ali svi su dobili plan treninga koji moraju odraditi u ovom tjednu do 22.07. Od igrača očekujem da dođu motivirani i puni želje za dokazivanjem, jer će i roster igrača i konkurencija u ekipi biti na većem nivou od prošle sezone - rekao je trener Varteksa Želimir Orehovec.

Prijelazni rok odrađen je uspješno, te je uz to ispunjen i glavni cilj - zadržavanje prošlogodišnje ekipe na okupu. Time je zadovoljan i trener Orehovec.
.- Prijelazni rok odrađen je kako je i planirano, doveli smo igrače točno na pozicije koje smo željeli. Osim iskusnog Kosira, ostali igrači su mladi, razvojni i što je najvažnije nisu puno razmišljali da li žele igrati u Varteksu. Prepoznali su Varteks kao klub u kojem mogu napredovati kako kroz utakmice, tako i kroz treninge, te ostvariti svoje nogometne ambicije. S obzirom na to da prijelazni rok još nije završio i traje do 31.07., postoji mogućnost da dovedemo još kojeg igrača - rekao je Orehovec.

Iako su neki od klubova koji će se natjecati u novoosnovanoj ligi dobro poznati publici, igračima i navijačima, ipak se radi o novoformiranoj ligi. Ono što zasigurno interesira sve navijače kluba je gdje se Varteks može pozicionirati u ovoj sezoni, te koji je cilj postavljen.
-Cijela novoformirana liga je zasad nepoznanica, a kvaliteta klubova vidjet će se kako će prvenstvo odmicati. Svi klubovi se pojačavaju i žele biti što bolji, tako da je teško sada govoriti o mogućnostima naše ekipe. Vrijeme će pokazati koliko će naši mladi igrači brzo odrastati u nogometnom smislu. Kroz treninge i kontrolne utakmice nastojat ću ekipu dovest na razinu da budemo jak i čvrst protivnik svakoj ekipi, te da igramo prepoznatljiv i dobar nogomet. Cilj nam je biti među 6 ekipa, te se tako plasirati u play off - naglasio je Orehovec.

U klub su za sada pristigli Roberto Skoliber, Josip Sabolić, Dominik Masten, Boris Kosir, Ante Pozder i Lovro Težački. Jedan od igrača koji je u ovom prijelaznom roku imao mnogo ponuda je Tihomir Šoštarić, najbolji strijelac prošlosezonske MŽNL Čakovec - Varaždin, no on je sve ponude odbio i ostao među Bumbarima.
- Definitivno je prevagnuo osjećaj prihvaćenosti u klubu, kako od strane Uprave, tako i od suigrača i navijača. Osjećam se super u ovom okruženju, a što je najvažnije - sve dogovoreno je uvijek bilo i ispunjeno. Uvjeti su dobri, te me sada posebno veseli izgradnja terena i svlačionica u Hrašćici. Novi vlastiti prostor sigurno će pozitivno utjecati na cijelu ekipu - rekao je Šoštarić.

- U narednoj sezoni očekujem dobru igru, složnost i pomoć svih pristiglih pojačanja. Idemo odraditi dobre i kvalitetne pripreme, te sam siguran sam da možemo izboriti ulazak u top 6 ekipa. Osim toga, osobno sam uvjeren da se možemo boriti i za sam vrh. Ja ću zasigurno dati sve od sebe - zaključio je Šoštarić.

Veldin Karić je nakon fenomenalne prošle sezone odlučio da više neće biti dio ekipe, barem što se igračkog dijela tiče.
- Odlučio sam da više neću igrati jer je 3. HNL ipak malo veći i zahtjevniji izazov s mojih 45 godina. S obzirom na to da želim ostati dio kluba, prihvatio sam drugu ulogu i postao pomoćni trener gospodinu Orehovcu. Vjerujem da ću svojim iskustvom, željom i voljom pomoći kako igračima, tako i svima u klubu i upravi. Moje igranje u najdražem klubu nikad neću zaboraviti, te sam se upravo zato baš u Varteksu oprostio s igranjem na "višem" nivou. Osim uloge pomoćnog trenera, preuzeo sam i juniore među kojima ću tražiti nasljednike i buduće prvotimce kluba - rekao je Karić.

U klubu se fokusiraju i na izgradnju trening kampa u Hrašćici. U utorak je potpisan potpisao ugovor o izradi, isporuci i montaži kontejnerskog objekta (svlačionica) za koji se sredstva prikupljaju akcijom “Za Varteksov dom”. Rok isporuke svlačionica je prvi tjedan u rujnu. Radovi na terenu u Hrašćici također će započeti sljedeći tjedan, a u planu su obnova glavnog terena, gradnja pomoćnog s umjetnom travom, gradnja tribine i svih ostalih popratnih sadržaja kojima će se osigurati licenca za igranje 3.HNL.

U nedjelju 4.8. na igralištu u Graberju održat će se 14. Memorijalni malonogometni turnir "Anđelko Herjavec". Prijave ekipa moguće su na broj: 091/575-6249.