Nakon 660 dana olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak vraća se natjecanjima

| 18.6.2019. u 11:26h | Objavljeno u Sport

Ludbrežanka Sara Kolak,članica riječkog AK Kvarner, olimpijska pobjednica u bacanju koplja iz Rio de Janeira 2016., nakon 660 dana pauze, zbog ozljede lakta, vratit će se natjecanju i to u četvrtak u Ostravi na mitingu Zlatna sprinterica, piše riječki Novi list .

Kolak se posljednji put natjecala krajem kolovoza 2017. godine na Hanžekovićevom memorijalu gdje je nastupila unatoč ozljedi lakta, koju je zaradila početkom mjeseca na Svjetskom prvenstvu u Londonu. U siječnju prošle godine podvrgnula se operaciji, kojom je riješila parcijalnu rupturu tetive mišića lakta.

Osim Sare Kolak u Ostravi će, kako se najavljuje, nastupiti i Čehinja Nikol Ogrodnikova, koja ima drugi najbolji rezultat ove sezone na svijetu (67,40 metara), zatim Kineskinja Huihui Lyu koja je ove sezone najdalje bacila koplje (67,72) te još tri atletičarke koje su kopljem prebacile granicu od 65 metara, piše Novi list.

Nakon Ostrave Kolak ima u planu nastupiti na mitinzima Dijamantne lige u Lausannei i Londonu, Drugoj Europskoj ligi u Varaždinu i Svjetskom prvenstvu u Dohi. Sara Kolak je zlatno odličje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru kada joj je koplje letjelo 66,18 metara, a godinu dana kasnije imala bacila je koplje 68,43 metra,što joj je bio najbolji hitac karijere i osmi rezultat svih vremena.