Na nogometnom stadionu Ivanec otvorene novouređene i natkrivene tribine

Grad Ivanec/vv | 20.8.2023. u 18:00h | Objavljeno u Sport

Uređenje i natkrivanje tribina omogućeno je kapitalnom donacijom Grada Ivanca od 20.000 eura NK-u Ivančici, dok je NK izdvojio još 11.000 eura vlastitih sredstava; suvremenu WPC podlogu za sjedala donirala je ivanečka tvrtka BGW

U subotu, 19. kolovoza, na nogometnom stadionu NK Ivančice Ivanec otvorene su novouređene i natkrivene tribine.

Sredstva za izvedene radove osigurana su kapitalnom donacijom Grada Ivanca NK-u Ivančici od 20.000 eura (150.000 kn) te vlastitim novčanim učešćem NK od oko 11.000 eura (82.500 kn). Također, tribine su obnovljene i obojane, a dosadašnja stara i trošna sjedala zamijenjena su puno funkcionalnijom WPC oblogom. Obloga, vrijedna oko 4.500 eura (cca 33.750 kn), donacija je ivanečke tvrtke BGW i njena direktora Kristijana Danjka, aktualnog člana IO NK Ivančice.

Na tribine se sada može smjestiti i više od 300 posjetitelja, koji nogometne utakmice ili treninge odsad mogu pratiti u puno komfornijim uvjetima. Radove je izvelo poduzeće ISF Tome Fištreka iz Ivanca.

Zahvale Gradu i donatorima

-Prije nepunih pet mjeseci na našem smo stadionu otvarali objekt s novim klupskim prostorima i svlačionicama, a već danas otvaramo i novouređene tribine. Zahvaljujući ovakvim ulaganjima u nove objekte i infrastrukturu, Grad Ivanec i NK Ivančica na nogometnoj karti pozicioniraju se na mjesto kakvo im i pripada – istaknuo je tajnik NK Ivica Surjak.

Dopredsjednik NK Ivica Jagetić izrazio je uvjerenje da će se u dogledno vrijeme ostvariti još jedan projekt iznimno bitan za budućnost ivanečkog nogometa, a to je uređenje igrališta s umjetnom travom, koje ivanečki kraj sigurno zaslužuje.

Igralište s umjetnom travom

Istaknuvši zadovoljstvo realizacijom navedenog projekta, predsjednik ŽNS Nenad Horvatić naglasio je da će sigurno ispuniti svoje obećanje o tome da se jedan teren s umjetnom travom uredi na ivanečkom području.

-Na vodstvu NK je da, zajedno s Gradom, utvrde optimalnu lokaciju i osiguraju zemljište, da se donese poslovni plan i krene u realizaciju. Nadam se da ćemo idući ovakav susret imati na otvorenju igrališta s umjetnom travom – poručio je Horvatić.

natkrivene_tribine1-nk_ivancica-190823.jpg

natkrivene_tribine2-nk_ivancica-190823.jpg

Rekordno visoka ulaganja u sport

Gradonačelnik Milorad Batinić naglasio je da su uređene i natkrivene tribine na stadionu novi korak u zaokruživanju iznimno visokih gradskih ulaganja u sportske objekte i infrastrukturu.

-Iako Grad svake godine za sport i rekreaciju izdvaja sve veća sredstva, ta su ulaganja ove godine dosegnula rekord od oko 793.500 eura (blizu 6 milijuna kuna) i najveća su u povijesti Ivanca! – izvijestio je Batinić.

Podsjetio je da je ove godine u Ivancu otvoren dograđen i rekonstruiran objekt za potrebe nogometaša na stadionu NK Ivančice. Grad paralelno gradu u SRC Lančić (parkirališta, vodovod, odvodnja, tribine i staze, stiže i rasvjeta). Otvoren je i skate i biciklistički park s teretanom na otvorenom. U suradnji sa Županijom sagrađena su dva igrališta za odbojku na pijesku i tribine.

natkrivene_tribine7-nk_ivancica-190823.jpg

Poručio je da to još nije sve za ovu godinu, budući da još predstoji i rekonstrukcija objekta na igralištu NK Mladost Margečan.

Podsjetivši da je Grad lani i u Salinovcu uredio i montažne objekte sa svlačionicama, tuševima i upravnim prostorima kao i pomoćno nogometno igralište, kazao je da je upravo to destinacija koja je predviđena za igralište s umjetnom travom te da bi ono bi bilo na raspolaganju nogometašima oba nogometna kluba.

-Na području grada Ivanca ima više od 1.000 registriranih sportaša, dok je broj rekreativaca čak i veći. Na Gradu je da stvori kvalitetne pretpostavke za njihovo bavljenje sportom i rekreacijom i upravo to je ono što svim navedenim ulaganjima Grad i čini – zaključio je Batinić.