Ovom zlatnom medaljom Amanda Mlinarić je osvojila praktički sve što se moglo osvojiti

Na EP u fieldu Amanda Mlinarić obranila naslov juniorske prvakinje

| 6.10.2019. u 12:36h | Objavljeno u Sport

Nakon pobjede na Svjetskom prvenstvu u Madridu, gdje je Amanda Mlinarić dokazala da je najbolja juniorka na svijetu u složenom luku u metnom streličarstvu, stigla je još jedna potvrda „top“ forme najbolje hrvatske streličarke, članice Varaždinskog streličarskog kluba.

Na Europskom prvenstvu u poljskom streličarstvu u slovenskim Mokricama, kod Čateža, uz sudjelovanje oko 300 streličara iz 24 države, Mlinarić je obranila naslov europske juniorske prvakinje i to na mjestu gdje je na prethodnom EP osvojila zlato i to kao najmlađa u kategoriji. Nakon početne nervoze, perfektno je završila finalni meč protiv suparnice iz Norveške i tako obranila naslov europske prvakinje, čime je postala jedina streličarka kojoj je to uspjelo.

Na ovom EP u fieldu sudjelovala je i Tihana Kovačić iz SK Navaho Jalžabet, kojoj je ovo bilo prvo veliko field natjecanje. Nakon ne baš sjajnih kvalifikacija i 11. pozicije, uspjela se kroz dvoboje probiti do finala, gdje je izgubila te se morala zadovoljiti srebrnom medaljom. Alen Remar (VSK) plasirao se na 6. mjesto u juniorskoj kategoriji zakrivljenog luka, a Lovro Černi iz Grebengradskih streličara iz Novog Marofa morao se zadovoljiti četvrtim mjestom.