Mišković: Jedva čekamo da krene naša borba za treće-četvrto mjesto Foto: Krešimir Đurić

Mišković: Jedva čekamo da krene naša borba za treće-četvrto mjesto

| 17.2.2024. u 08:41h | Objavljeno u Sport

Nakon očekivanog plasmana u osminu finala hrvatskog Kupa, momčad GRK Varaždina 1930 okreće se obavezama u nacionalnom prvenstvu, koje se nakon stanke, zbog Europskog prvenstva, nastavlja ovog vikenda.

Varaždinska će momčad u nastavku natjecanja biti sudionik Lige za prvaka, a u 1. će kolu u dvorani u Graberju danas u 18 sati ugostiti sastav Poreča.

U odnosu na jesenski dio sezone u sastavu više nema Fabijana Grubišića, ali je stigao sada već bivši pivot Nexea iz Našica.

- Zbog njegovih privatnih poslovnih obaveza, koje mu nisu dozvoljavale da se malo više posveti treninzima, odlučili smo da je najbolje da se raziđemo s Grubišićem, koji će u nastavku sezone nositi dres Bjelovara. Uspjeli smo iz Nexea dovesti mladog igrača Ivana Petrovića, koji je hrvatski reprezentativac generacije 2004./2005. Imao je nesreću s ozljedom stopala nakon posljednjeg Svjetskog prvenstva i sada polako ulazi u ritam i bit će sigurno spreman i konkurirat će za sastav. Dominik Mišković, koji također igra na poziciji pivota, je i trenažnom procesu, njegovo koljeno je u redu, i dalje smo strpljivi a sve sa samo jednim ciljem da ga dovedemo u optimalnu formu i čim se to dogodi konkurirat će za sastav. Svi ostali su zdravi i na okupu, iza nas su neuobičajeno duge zimske pripreme i svi jedva čekamo da počne Liga za prvaka i da krene naša borba za treće-četvrto mjesto, ako je ikako moguće - rekao je trener GRK Varaždina 1930 Matej Mišković.

Zagreb, Nexe, Bjelin Spačva Vinkovci, Sesvete i Poreč natjecat će se, uz varaždinsku momčad, u Ligi za prvaka, u kojoj su ambicije Dabrova pokušati izboriti poziciju koja vodi u europska natjecanja.

- S obzirom na raspored u prvom krugu u kojem nas očekuju domaće utakmice i s Porečom i s Bjelin Spačvom, a kod kuće nikome na priznajemo da su favoriti nećemo ni njima. Kvalitetno ćemo se pripremiti, dati sve od sebe da uđemo u Ligu za prvaka s dva boda. Ići ćemo kolo po kolo, a nadam se da ćemo uspjeti u ostvarenju cilja - rekao je Mišković.

Utakmica s Porečom na rasporedu je u varaždinskom Graberju u 18 sati.

- Poreč je svake sezone sudionik Lige za prvaka, najistaknutiji klub iz istarske regije, sklop iskusnih igrača i mladih reprezentativaca. Sigurno je da nam neće biti lako, očekujem tvrdu i čvrstu utakmicu, u kojoj će odlučivati jedna-dvije lopte - zaključio je Mišković. D.N.