Mateo Žugec zlatni, a Teo Bartolec srebrni na Šalamunov memorijalu u Mariboru

| 27.10.2019. u 17:15h | Objavljeno u Sport

Članovi Gimnastičkog kluba Vindija su se od četvrta do danas borili na jakom međunarodnom turniru u Mariboru, pod nazivom “Šalamunov memorijal”, na kojem su nastupili gimnastičari iz Slovenije, Mađarske, Austrije, Egipta, Njemačke, Hrvatske, Bugarske, Kosova, Češke,Slovačke, Belgije, i Španjolske.

Prvog dana kvalifikacija najbolji hrvatski junior i peti sa Svjetskog prvenstva za juniore Mateo Žugec nastupio je za nacionalnu juniorsku reprezentaciju. Sa svojom vježbom, kao prvi favorit natjecanja na konju s hvataljkama, uz veliku pogrešku u saskoku, uspio je ući u finale među osmoricu najboljih, s prvom ocjenom natjecanja, što dovoljno govori o kapacitetu i izvedbi na najvišoj razini. Drugog dana s bodom prednosti u finalu , to je i potvrdio te se okitio zlatom.

Najbolji senior Vindije Vinko Kirinić je pod analgeticima izborio finale kao drugi u kvalifikacijama, ali drugoga dana očito je zdravstveno stanje presudilo te se u finalu morao zadovoljiti petim mjestom, zbog pada s konja s hvataljkama u posljednjem elementu.

Na parteru je u juniorskoj konkurenciji debitirao Vito Nušak , koji je godinu dana ranije ušao u juniorsku konkurenciju, s ciljem da ostvari realnu ocjenu i poziciju sredine u konkurenciji, kako bi se postepeno počeo pripremati za kvalifikacije za Europsko prvenstvo sljedeće godine.

Nušak je iznenadio i odradio izvanredno vježbu na parteru te ušao u finale, gdje je bez većih pogrešaka ponovio sastav vježbe akrobatike i desetinke su ga na kraju dijelile od medalje. Završio je a visokom petom mjestu, što je izvanredan rezultat.

U konkurenciji youth nastupio je najmlađi i perspektivan parteraš Vindije Teo Bartolec , koji je odlično odradio sve skokove i uspio osvojiti svoju prvu međunarodnu medalju i to srebrnog sjaja. Za gimnastičare Vindije slijede pripreme za završno natjecanje u ovoj uzbudljivoj i plodnoj sezoni, koje će biti u Novom Sadu, nakon kojeg kreću u pripreme i učenje novih elemenata za kvalifikacije za EP, koje su na rasporedu već u proljeće 2020. godine.