Lorena Horvat u finalu, Lana Skupnjak brončana na Europskom kadetskom prvenstvu

| 23.8.2023. u 19:36h | Objavljeno u Sport

Lana Skupnjak, boksačica Thora iz Bartolovca, donosi u svoje mjesto europsku broncu sa Europskog kadetskog prvenstva u Mariboru, dok Lorenu Horvat čeka finale i obrana prošlogodišnje titule.

Lana Skupnjak postigla je uspjeh karijere osvajanjem europske medalje, u kategoriji do 64 kg u polufinalu je jednoglasnom odlukom izgubila meč od favoritkinje, prvakinje Cassie Henderson iz Irske, ali s obzirom da je dan ranije svladala prvakinju Češke Ester Dvorsku, osigurala je veliku brončanu medalju zajedničkim snagama sa svojim trenerom iz kluba i izbornikom reprezentacije, Robertom Herićem.

Aktualna kadetska prvakinja Europe, Lorena Horvat branit će lanjsko zlato iz Turske u petak, 25. kolovoza. Horvat je najmlađa europska prvakinja, a u polufinalu EP-a pobijedila je podijeljenom odlukom Turkinju Fatmu Toktay i osigurala novu borbu za zlato. Tehnički jača i okretnija Lorena protiv opasne, snažne udaračice iz Turske presudnu prednost stekla je jednoglasnom odlukom 5:0 u prvoj rundi. Druge dvije runde završile su podijeljenim odlukama za konačni trijumf prvakinje iz Bartolovca.

Hrvatska je, bez obzira na rezultat finala Lorene Horvat, ostvarila rekordni i povijesni rezultat, nijedna prijašnja hrvatska reprezentacija na jednom natjecanju nije osvojila četiri odličja. Pored Lorene i Lene, odličja su osvojili još i Tia Zadravec te Ema Anđela Žaja.