Grad Varaždin će u 2018. godini financijski pomoći Istoku Rodešu u iznosu od 100 tisuća kuna Foto: Martin Novosel

Logo Grada Varaždina od sada na utrkama Svjetskog kupa skijaša Istoka Rodeša

M.N./Varaždinske vijesti | 27.12.2017. u 17:18h | Objavljeno u Sport

Danas je u Gradskoj vijećnici potpisan ugovor između Grada Varaždina i Hrvatskog skijaškog saveza kojim će Grad Varaždin financijski pomoći jednom od najtalentiranijih hrvatskih skijaša, rođenom Varaždincu Istoku Rodešu. U ime Grada Varaždina, ugovor je potpisao gradonačelnik dr. Ivan Čehok, a u ime HSS-a je potpisao Vedran Pavlek, direktor Direktor alpskih reprezentacija i ski poola, te Alen Runac predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

- Svi znamo da je to sport u kojeg treba jako puno sredstva uložiti i Grad Varaždin je odlučio pomoći skijaškoj reprezentaciji, a jednako tako i Istoku preko reprezentacije, a njegovi rezultati to opravdavaju, a još više i očekivanja koja su visoka - rekao je gradonačelnik Čehok.

- Meni puno znači da mogu predstavljati svoj grad u svijetu i u skijanju. Ja sam odavde, ja to trebam predstavljati i stvarno sam sretan zbog toga i podrška mi jako puno znači - rekao je Istok Rodeš kojeg iduće godine očekuje i nastup na zimskim Olimpijskim igrama u Južnoj Koreji.

Prema ugovoru, mladi skijaš na svojoj sportskoj opremi nositi će ime, odnosno logotip Grada Varaždina, a Grad Varaždin će zauzvrat u 2018. godini dati financijsku pomoć Rodešu u iznosu od 100 tisuća kuna.

- Ja bih rekao da smo prvi puta u povijesti rekao da smo podigli suradnju na jedan viši nivo. Mi putujemo po cijelom svijetu i pojavljujemo se na utrkama oko svijeta i to puno znači za promidžbu i imidž grada - rekao je Mario Rodeš, otac Istoka, koji je također bio na potpisivanju ugovora.

- Ne treba biti nestrpljiv i ne možemo očekivati da se pobjede dogode već sutra. Rodeš je pokazao već na juniorskom SP-u i na utrkama Svjetskog kupa da je izrazito talentiran i da na njega možemo maksimalno računati i predvodnik je jedne nove mlade i talentirane generacije skijaša - rekao je Vedran Pavlek.

Istok Rodeš, nakon što je prošle godine osvojio titulu svjetskog juniorskog prvaka u slalomu, ove je godine već počeo nizati odlične rezultate pa je tako na nedavno održanom superveleslalomu u Švicarskoj bio najbolje plasirani hrvatski skijaš, a nedavno mu je dodijeljena i Nagrada Grada Varaždina za izuzetne sportske rezultate.

_DSC2461.jpg

_DSC2454.jpg

_DSC2450.jpg

_DSC2449.jpg

_DSC2432.jpg

_DSC2421.jpg