Nika Svetec (druga desno) i Lara Hraščanec (prva s lijeva) su ostvarili sjajne rezultate u Splitu

Lara Hraščanec zaustavljena u polufinalu, Nika Svetec u četvrtfinalu Epetion Cupa

| 2.8.2019. u 12:52h | Objavljeno u Sport

Lara Hraščanec (TK Varteks) je ostvarila sjajan rezultat ostvariviši polufinale Epetion Cupa, juniorskog ITF turnira 5. ranga koji se igrao u Splitu (zemljana podloga). Nakon što je prošla tri kola kvalifikacija, u prvom kolu glavnog turnira pobijedila je Amerikanku s pozivnicom Ellu Brissett sa 7:6, 5:7 i 6:2, u drugom kolu je bila bolja od 4. nositeljice, Srpkinje Tare Gančev sa 6:4 i 6:2, dok joj je u četvrtfinalu kod vodstvo od 4:0 u prvom setu susret predala Slovakinja Mia Mayerova.

Na žalost, u polufinalu je igrala protiv prve nositeljice, Ruskinje Anastasije Kovaljeve, te je izgubila sa 6:4 i 6:2. Na istom turniru je sjajan rezultat ostvarila i Nika Svetec (TK Varaždin 1181) plasiravši se u četvrtfinale gdje je izgubila susret protiv Slovenke Noke Jurič sa 7:5 i 6:1.

Istovremeno, Stjepan Ivanek (TK Varaždin 1181) je nastupio na jakom turniru u Baidu u Austriji gdje je izborio osminu finala, nakon što je u prvom kolu svladao Austrijanca Felixa Steindla rezultatom 7:6, 6:7 i 6:4, u drugom kolu je pobijedio češkog predstavnika Matyas Riha rezultatom 6:2 i 6:1, a osmini finala je bolji od njega bio Srbin Aleksa Pisarić sa 6:4 i 6:2.