U pretkolu hrvatskog Kupa Bednje je bila bolja od trećeligaša Uljanika iz Pule Foto: Dražen Novosel

KUP HRVATSKE Bednja danas dočekuje Osijek, Paska: Ovo je nagrada igračima za sav uloženi trud

| 15.9.2021. u 07:39h | Objavljeno u Sport

Danas u 16 sati na igralištu Kod mosta u Beletincu igrat će se prva utakmica 1/16 finala hrvatskog Kupa, između Bednje i Osijeka.

Iako favorit, momčad Osijeka ništa ne prepušta slučaju te su posljednji susret Bednje u prvenstvu,kojeg su odigrali u nedjelju u Gojancu protiv Plitvice, pratila i dva skauta osječkog prvoligaša. Bednja je slavila 4:1.

- Na utakmici u nedjelju nakon vodstva od 2:0 u 2. minuti, igrači su se čuvali za susret u srijedu, a utakmicu u Gojancu smo odradili kako smo trebali. Nismo se previše potrošili i nitko se nije ozlijedio, a glava je dečkima bila na susretu s Osijekom, za kojeg ne treba posebna motivacija. Svi moramo znati da je lani Osijek bio drugi u Prvoj HNL, sa 16 bodova više od Rijeke i pokazali su da su poslije Dinama najkvalitetnija momčad. Imaju širinu, logistiku,grade novi stadion... Veselim se toj utakmici, jer dolazi, po mom mišljenju, najjači trener u Hrvatskoj Nenad Bjelica i bit će nam čast i zadovoljstvo igrati protiv takve momčadi i njihovog trenera. Normalno je da ćemo dati sve od sebe i da se nećemo predati, ali Osijek je drugi svijet - rekao je trener Bednje Saša Paska. Neće moći računati na sve igrače.

- Imamo problema s ozljedama, ali počet ćemo kao i oni s 11 igrača, ali siguran sam da će igrači dati sve od sebe jer to je utakmica u kojoj možeš samo puno dobiti i to im je nagrada za sav uloženi trud te prilika da se pokažu u najboljem svjetlu - zaključio je Paska.

Utakmicu će suditi zagrebački suci. Sudac će biti Ante Čuljak, pomagat će mu Dario Kolarević i Marko Maloča, dok će četvrti sudac biti Goran Pečarić.