Momčad ŠRK-a Varaždin-Interland Van den Eynde vicepraci su Hrvatske

Kristijan Kosmačin i varaždinski ribolovci viceprvaci Hrvatske

| 28.9.2017. u 14:56h | Objavljeno u Sport

Posljednje 11. i 12. kolo Prve lige HŠRS-a u lovu ribe udicom na plovak za seniore, održano je na kanalu HE Dubrava, u Donjoj Dubravi. Po oblačnom i kišovitom vremenu, visokom, mutnom kanalu Drave, najviše se lovila uklija, pokoji nosač i mrena, a od 1 do 5 kilograma ukupne težine ribe. Lovilo se je slobodnim ribolovom, najviše tehnikama šteka i direkt.

U ukupnom poretku borba za prvo mjesto vodila se između dvije momčadi, a na kraju je prvak postala momčad Bjelka GME Sunja iz Sunje, a druga je bila momčad ŠRK-a Varaždin-Interland Van den Eynde, koja je nastupila u sastavu: Damir Škorić, Ivica-Bonino Hasan, Kristijan Kosmačin, Matija Lisjak, Srećko Sieber i Marijan Lisjak, Boris Ljepava (kapetani ekipe).

U pojedinačnom poretku prvak je po prvi puta postao Sandi Matijašević iz Bjelke GME Sunje, a najbolji Varaždinac bio je Kristijan Kosmačin iz ŠRK-a Varaždin-Interland V.D.E. koji je postao viceprvak Hrvatske.

Drugi varaždinski predstavnik Ivica Bonino Hasan bio je četvrti. U reprezentaciju seniora Hrvatske, u lovu ribe na plovak, za 2018. plasiralo se prvih šest seniora iz Prve lige, među njima i Varaždinci Kristijan Kosmačin i Ivica-Bonino Hasan.