VOZAČI OPREZ Policija postavlja kamere za nadzor brzine na još dvije lokacije u Varaždinu

| 28.7.2017. u 12:53h | Objavljeno u Aktualno

Od lipnja prošle godine na ulazima u grad Varaždin postavljene su kamere za nadzor brzine kretanja vozila, kako bi se povećala razina sigurnosti u prometu i smanjio broj prometnih nesreća.

Kamere su postavljene u Ulici braće Radić (u blizini raskrižja s Križanićevom ulicom), u Zagrebačkoj ulici (kod raskrižja sa Cehovskom ulicom), u Hrašćici na državnoj cesti D-2 (kod raskrižja s Ulicom Petra Zrinskog), u Trnovcu na državnoj cesti D-2 (u Ludbreškoj ulici) te u Turčinu na državnoj cesti DC-3 (u blizini benzinske postaje Kero-benz). Iako su kućišta postavljena na svih pet lokacija, kamere su samo dvije te ih policijski službenici premještaju.

Iz varaždinske policije ovih su dana najavili postavljanje kamera na još dvije lokacije.

- Nove kamere za nadzor brzine kretanja vozila postavit će se u Koprivničkoj ulici i na Istočnoj obilaznici Grada Varaždina, u skladu s analitičko-statističkim pokazateljima o događanju prometnih nesreća i utvrđivanju prekršaja - rekli su nam iz PU varaždinske, uz napomenu da se postojeće kamere premještaju po već predviđenim lokacijama sukladno analitičko-statističkim pokazateljima o broju prometnih nesreća i prekršaja brzine te sigurnosnoj prosudbi policijskih službenika.

Naveli su također da se doprinos postavljenih fiksnih kamera za nadzor brzine kretanja na području Varaždinske županije očituje u smanjenu ukupnog broja prometnih nesreća, smanjenju broja stradalih u prometnim nesrećama i smanjenju prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila, dodavši da je od početka rada fiksnih kamera za nadzor brzine kretanja utvrđeno oko 4.500 prekršaja.

Označeno u