Istok Rodeš i Mario Rodeš o planovima za sljedeću sezonu Foto: Martin Novosel

Krenule pripreme za novu sezonu i Olimpijske igre za Varaždinca Istoka Rodeša

| 13.5.2017. u 16:01h | Objavljeno u Sport

Na danas održanoj novinskoj konferenciji, varaždinski skijaš Istok Rodeš i njegov otac Mario Rodeš osvrnuli su se na netom završenu proteklu sezonu i najavili planove za onu sljedeću.

- Ja sam više manje zadovoljan stvarima koje sam napravio u prošloj sezoni. Bila je produktivna. U Svjetskom kupu sam ušao u prvih 30 na jednoj utrci, što je jako velika stvar u ovoj fazi kojoj sam ja sada, a to je probijanje u Svjetskom kupu. Sreća me baš nije pratila jer krajem prvog mjeseca sam ozlijedio leđa koja sam liječio mjesec i pol dana, a nakon toga, kada sam se vratio skijanju kako znam sam slomio fibulu. Sljedeće godine kada se stvari poslože i kada ću puno bolje skijati, moći ću ostvariti puno više - rekao je Istok Rodeš.

Sljedeća sezona bit će važna za Istoka Rodeša jer će krenuti Olimpijski ciklus gdje će prema svemu sudeći najvjerojatnije predstavljati Hrvatsku u najmanje dvije discipline, slalomu i kombinaciji.

- Sezona 2018. je ujedno i olimpijska sezona. Istok je evidentni kandidat i ne znamo još kolike će biti hrvatske kvote jer će se to znati tek u prosincu, ali je ispunio normu za više disciplina, a ja vjerujem da će prvi puta u povijesti naše regije startati na zimskim Olimpijskim igrama - rekao je Mario Rodeš.

Rodeš trenutno i dalje liječi ozljedu fibule koju je zadobio krajem travnja, a kondicijskim priprema trebao bi krenuti za 10 dana, dok će na skije moći početkom lipnja. Problem će iduće sezone biti financijska sredstva koja su znatno smanjena u Hrvatskom skijaškom savezu.

- Nama će najvažniji zadatak sada biti da se što prije vrati na onu razinu koju je imao prije ozljede, a najveći problem nam predstavlja osigurati sredstva jer smo ostali bez jednog kombija tako da je cijela ekipa sada samo s jednim kombijem. Mi se sada bavimo s osnovnim problemima - zaključio je M. Rodeš.