Kovačević: Znamo kako treba igrati s Istrom 1961, to samo treba izvršiti na terenu i morat ćemo biti na maksimumu

| 14.4.2023. u 11:16h | Objavljeno u Sport

U sklopu 29. kola SuperSport HNL momčad Varaždina će u nedjelju na svom stadionu dočekati Istru 1961.

Pripremajući se za taj susret igrači s manjom minutažom u dosadašnjem dijelu prvenstva odigrali su u srijedu prijateljski susret u Nedelišću s istoimenim domaćinom, trećeplasiranim sastavom međimurske Premijer lige, kojeg su pobijedili 9:0. Po dva su gola postigli Elezi, Domjanić i Stolnik, dok je jednom mrežu domaćina zatresli Vuk, Pilj i Šaranić.

- Htjeli smo da igrači koji manje igraju odigraju taj susret, koji nam je jako dobro došao. Jedino nas je poremetila ozljeda Vuka, koji je odigrao jako dobro prvih pola sata, a sada nećemo moći računati na njega, a poznato je da na lijevoj strani imamo problema u prvoj momčadi. Svi igrači jako dobro treniraju, čak nam je i kiša dobro došla, a vjerujem da je neće biti previše da ne bi bilo blata na terenima na kojima se pripremamo za nedjeljno prvenstveno nadmetanje - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Istra 1961 se u varaždinskom prvoligašu dočekuje s pozitivnim razmišljanjima.

- Osim Vuka u konkurenciji za sastav još uvijek neće biti Postonjski i Kolarić, dok su ostali spremni i svi jedva čekamo da počne utakmica. Znamo da su sve ove godine naši međusobni susreti bili jako dobri, Istra 1961 je kvalitetna momčad, igraju jako lijepo, gaje svoj stil nogometa, imaju jako dobra otvaranja. Mislim da znamo kako treba s njima igrati, to samo treba izvršiti na terenu i morat ćemo biti na maksimumu jer vidjeli smo u njihovoj posljednjoj utakmici protiv Hajduka, kada su u minuti postigli dva gola, da možeš doći u probleme ako se protiv njih opustiš. Ponavlja, igramo kod kuće, dobro se pripremamo i dat ćemo sve od sebe pred svojom publikom da pobijedimo dobru Istru 1961 - naglasio je Kovačević.

Napomenuo je da će se njegova momčad od prve minute pokušati nametnuti na terenu i odigrati napadački.

- Nije ponekad lako, vidim da su navijači nezadovoljni, ali mora se cijeniti i poštivati kvaliteta suparnika. Imamo još dva treninga do utakmice, a protiv Istre 1961 moramo biti dobri i u fazi obrane i u fazi napada. Volio bih da kod kuće napravimo visoki pritisak, ali morat ćemo kombinirati, visoko ih napadati i stati u blok. Mislim da ćemo se dobro pripremiti, a odigrat ćemo na način koji će nad odvesti do pobjede, dakle napadački, uz poštovanje suparnika - zaključio je trener Varaždina.

Napadač Varaždina Niko Domjanić, strijelac izjednačujućeg gola u Koprivnici u šestoj minuti sudačke nadoknade, koji je varaždinskoj momčadi donio bod u nadmetanju sa Slaven Belupom,bit će u konkurenciji za nedjeljni susret s pulskim prvoligašem.

- Naravno da sam zadovoljan postignutim golom, koji je plod rada i truda cijele ekipe, iako mislim da smo morali dobiti taj susret jer se vidjela naša kvaliteta te volja i želja za igrom. Ali nogomet je nepredvidiv, a dobro je da sam ušao u igru o sretan sam zbog postognutog gola koji je donio bod našoj momčadi. Imao sam osjećaj da se taj gol jednostavno treba dogoditi jer radili smo pritisak posljednjih 20 minuta susreta, a nekada treba imati i malo sreće i treba se sve poklopiti - rekao je Domjanić.

- Istra 1961 je dobra ekipa, koja voli pas igru i duele, čvrsti su i trebat ćemo biti, kako je trener rekao, na maksimumu da bi uzeli tri boda. Ja sam spreman ako mi trener pruži priliku - rekao je Domjanić.

Nedjeljnu utakmicu između Varaždina i Istre 1961, koja će se igrati na Gradskom stadionu u Varaždinu od 15 sati, sudit će Ivan Bebek iz Rijeke, a pomagat će mu Jerko Crnčić iz Vrbovca i Željko Bučar iz Duge Rese, dok će četvrti sudac biti Goran Pečarić iz Zagreba.