Kovačević: Nakon tri remija vrijeme je za pobjedu, iako neće biti lagano Foto: Dražen Novosel

Kovačević: Nakon tri remija vrijeme je za pobjedu, iako neće biti lagano

| 10.8.2023. u 12:01h | Objavljeno u Sport

U subotu u 20 sati na Gradski stadion u Varaždinu dolazi momčad Rudeša, u sklopu 4. kola SuperSport HNL. Varaždin nakon tri kola ima tri osvojena boda, s tri neriješena ishoda, dok je Rudeš za sada bez bodova.

- Nakon tri remija vrijeme je za pobjedu, iako neće biti lagano. Cijenimo i poštujemo Rudeš, koji igraju sve bolje i bolje, posebno ovu posljednju utakmicu protiv Slaven Belupa,koju su odigrali jako dobro i nezasluženo izgubili. Znamo da nas očekuje teška utakmica, kao što su i svi susreti u prvoj ligi - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Dotaknuo se i posljednjeg prvenstvenog nadmetanja s Lokomotivom, u kojem je Varaždina dva puta imao prednost od dva gola, ali je na kraju osvojio bod.

- Naravno da smo u dosadašnja tri kola htjeli ostvariti pobjedu, ali neke su se stvari dogodile da nismo. Protiv Lokomotive otvorena utakmica, puno dobrih stvari, bilo je po teškom vremenu i terenu puno grešaka s obje strane,a ostaje žal jer kada postignete tri gola u gostima i dva puta vodite s dva gola razlike onda vam je žao što niste pobijedili. Ali ponavljam veseli da je bilo puno dobrih stvari,osvojili smo bod protiv dobre Lokomotive u gostima i u dobrom raspoloženju dočekujemo Rudeš. Vidim da igrači dobro rade te da ni njima drago da nismo pobijedili već da smo odigrali dva puta neriješeno - rekao je Kovačević

Situacija s igračkim kadrom je dobra i Kovačević će imati na raspolaganju gotovo sve igrače.

- Poslije utakmice s Lokomotivom nema novoozlijeđenih. Kolarić i Ba neće biti još u konkurenciji za ovaj susret, kao ni Drožđek, ali počeli su trenirati, tako da bi drugi tjedan trebali biti u konkurenciji. Svi ostali vrijedno rade i jedva čekamo da počne subotnja utakmica, Dat ćemo sve od sebe da pred našom publikom pobijedimo Rudeš, koji je malo slabije ušao u prvenstvo, ali dižu se i imaju kvalitetu, tako da ćemo ih shvatiti ozbiljno i pripremiti se najbolje što možemo- zaključio je Kovačević.

Trener Varaždina može biti zadovoljan formom svog igrača sredine terena Dimitra Mitrovskog, koji je bio strijelac na posljednje dvije utakmice.

- Sretan sam zbog golova, ali na žalost propustili smo osvojiti više bodova jer smo u većem dijelu na posljednja dva susreta bili bolja momčad. tako da žalimo za tim propuštenim bodovima. Analiziramo smo obje utakmice i pokušat ćemo sve popraviti u subotu - rekao je Mitrovski.

Protiv Slaven Belupa zatresao je mrežu sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca, dok je protiv Lokomotive iz prve spremio u mrežu pogrešno ispucavanje golmana Čavline.

- Jako sam zadovoljan. Prošle sam se sezone bavio s ozljedom i od šest mjeseci prošle godine igrao sam možda dva mjeseca i teško se bilo vratiti u formu. Ove sezone je dobro, pripreme sam dobro odradio i odlično se osjećam. Što se tiče gola protiv Slaven Belupa slobodan udarac bio je blizu kaznenog prostora i pogodio sam golmanovu stranu, a u Zagrebu je gol bio prazan, lopta je stigla do mene i gađao sam prazan gol i ušlo je - kaže Mitrovski.

Vjeruje u pobjedu Varaždina u subotnjem nadmetanju.

- Svaka čast Rudešu i njihovim igrama, međutim gledamo sebe. Analizirat ćemo Rudeš i idemo na pobjedu. Gledatelji mogu očekivati dobar nogomet, a nadam se da ću se opet upisati među strijelce - zaključio je Mitrovski.