Kovačević: Na poluvremenu sam rekao da budemo strpljivi, da će doći pogodak makar i u zadnjoj sekundi i to se i dogodilo Foto: Krešimir Đurić

Kovačević: Na poluvremenu sam rekao da budemo strpljivi, da će doći pogodak makar i u zadnjoj sekundi i to se i dogodilo

| 7.4.2023. u 19:33h | Objavljeno u Sport

U današnjem susjedskom derbiju u sklopu 28. kola SuperSport HNL odigranom u Koprivnici, pred 1513 gledatelja, nogometaši Varaždina osvojili su bod odigravši s domaćim Slaven Belupom 1:1.

Domaćin je došao u vodstvo u 12. minuti kada je Ante Crnac pospremio u mrežu odbijenu loptu od vratara Zelenike, koji je obranio udarac Hlevnjaka, dok je konačnih 1:1 postavio Niko Domjanić u 6. minuti nadoknade vremena.

Loptu je s desne strane u kazneni prostor Slaven Belupa ubacio Mitrovski, najviši u skoku na 11 metara od gola bio je Banovec, koji je glavom loptu proslijedio u desnu stranu kaznenog prostora za Domjanića, koji je iz blizine loptu nogom pospremio u mrežu za veliko slavlje igrača na terenu i navijača na tribinama.

Inače, Domjanić je ušao u igru u 87. minuti, umjesto Puclina.

- Borbena utakmica, vidjelo se da su bodovi bitni i Slaven Belupu i nama. Početak utakmice bio je dosta otvoren, pri čemu su obje momčadi imale šanse. Slaven Belupo je dosta brzo postigao pogodak, što mi nikako nismo željeli jer smo znali da je posije teško probiti jer znamo kako Slaven Belupo igra. Taj pogodak je usmjerio utakmicu. Mi smo poslije dominirali, imali smo u prvom poluvremenu možda i boljih prilika nego u drugom, ali nismo dobro reagirali. Svaka čast mojim igračima vjerovali smo do kraja da možemo postići pogodak. U drugom dijelu smo dominirali, nismo uspjeli baš doći u neku zreliju šansu, ali smo željeli izjednačiti. Zadnjih 10 minuta promijenio sam sve što sam mogao, sve smo karte stavili na napad i nagradilo nas je. Mislim da smo na kraju zasluženo izjednačili i normalno je da smo sretni i zadovoljni kada smo postigli gol u 96. minuti. Teško je igrati protiv Slaven Belupa nakon što imaju vodstvo, htjeli smo danas i pobijediti, ali na kraju je neriješeni rezultat realan. Čestitam i igračima Slaven Belupa, dali su sve od sebe - rekao je uvodno nakon današnje utakmice i osvojenog boda trener Varaždina Mario Kovačević.

- Rani pogodak Slaven Belupa je usmjerio utakmicu, mi smo dominirali, ali teško je protiv čvrste ekipe kao što je Slaven Belupo doći u zreliju priliku. Stalno sam govorio da moramo pucati prema golu, da mora neki gol doći iz toga, Slaven Belupo se dobro branio, a brzi igrači poput Hoxhe i Crnca uvijek te mogu ugroziti. To smo ipak dosta dobro iskontrolirali u drugom poluvremenu i nismo dozvolili da primimo drugi gol. Na poluvremenu sam rekao da ne budemo nestrpljivi, da će doći taj pogodak makar i u zadnjoj sekundi i tako se i dogodilo. Opet smo odigrali solidnu utakmicu i zaslužili bod - zaključio je Kovačević.