Koka prekinula negativni niz od četiri poraza remijem u Splitu

| 27.3.2022. u 22:12h | Objavljeno u Sport

Koka je nakon četiri poraza u nizu protiv Sesveta, Lokomotive, Osijeka i Bjelovara, konačno prekinula crni niz, ali na žalost ne pobjedom već remijem, iako je prema viđenom u sklopu 19. kola Prve HRL za žene, varaždinski sastav mogao i do pobjede. U Splitu su protiv Splita 2010 odigrali 26:26 remi.

Koka je već od samog početka krenula dobro u susret protiv Splita i do 35. minute utakmice su imali prednost od 16:12, ali su domaće igračice impak tu prednost otopile od 47. minute susreta kada je rezultat poravnan na 19:19. Nakon toga je domaćin u samoj završnici bio bliže pobjedi s obzirom da su u posljednjoj minuti susreta imali prednost od 26:25, ali je igračica Koke, Lucija Zeba, pet sekundi prije kraja susreta zabila pogodak s devet metara za konačnih 26:26 te se varaždinski sastav vraća kući s vrijednim bodom.

U redovima Koke, najbolja strijelkinja je bila Ena Car s osam golova, po četiri gola su zabili Lara Židek i Tea Jalušić, Lara Perić i Hana Laptoš su zabile po tri gola, dok je junakinja susreta Lucija Zeba zabila svega dva gola. Najbolja strijelkinja u redovima Splita 2010 je bila Klara Rubić sa sedam golova.

Koka je unatoč bodu iz Splita, pala za jedno mjesto na tablici te je trenutno 11. sa sedam pobjeda, dva remija i 10 poraza.