KK Vindija mlade košarkaške nade od sada trenira u novoj dvorani VI. OŠ Varaždin

| 22.10.2019. u 08:49h | Objavljeno u Sport

Prošlog petka, sve generacije Košarkaškog kluba Vindija okupili su se na druženju i treningu u novo izgrađenoj dvorani VI. Osnovne škole Varaždin koja će od ove godine biti središte za treniranje mladih generacija kluba gdje će ujedno igrati utakmice, a gdje će se kadeti kluba natjecati u najvišem rangu natjecanja u državi, Jedinstvenoj kadetskoj ligi.

Škola košarke KK Vindija - Varaždin djeluje na području grada Varaždina u osnovnim školama na kojima postoje uvjeti za treniranje košarke za mlađe dobne kategorije. Redovne treninge i selekciju djece po
školama provode treneri KK Vindija pod vodstvom voditelja selekcija, košarkaške akademije. Izgradnjom nove dvorane VI. Osnovne škole Varaždin, košarka je dobila dom košarke u gradu Varaždinu.

KK Vindija razvija mlađe dobne kategorije kroz razne aktivnosti (redovne treninge, turnirska natjecanja, prijateljske utakmice, te se natječe u ligama regije SJEVER, time ostvaruju ciljeve kluba, njeguju predan rad s mladima kako bi im pomogli u usvajanju zdravih životnih navika koje ujedno čine i osnove sportskog života. Osvojena prvenstva i trofeji te postignuti uspjesi samo su odraz uloženog truda.

Misija kluba ogleda se kroz doprinos razvoja sporta, posebno košarke kako u regiji Sjever tako u cijeloj Hrvatskoj, a kroz aktivnosti koje se u klubu provode. Klub je otvoren prema javnosti i okruženju, potiče i afirmira uključivanje mladih sportaša kako bi se bavili sportom od najmlađih selekcija u kojima mladi talenti imaju mogućnost afirmacije i dokazivanja na sportskim terenima što razvija karakterne i psiho-fizičke osobine pojedinca.

Vizija kluba je postati sportski kolektiv koji će imati zapaženu ulogu u razvoju košarke kao sporta kako u regiji Sjever tako i u Hrvatskoj. Želja je da košarkaški klub VINDIJA bude daleko više od košarkaškog kluba te da uz sportsku funkciju budemo i odgojna ustanova otvorena prema okruženju, koja će imati prepoznatljivu društveno korisnu vrijednost.

Ukoliko želite više informacija i želite svoju djecu uključiti u ovaj pozitivan projekt možete kontaktirati klub putem Facebook stranice KK Vindije.

KK_Vindija_6_os_prvi_trening_35.JPG

KK_Vindija_6_os_prvi_trening_20.JPG

KK_Vindija_6_os_prvi_trening_1.JPG