Jedno novo lice stiglo je u hrvatski sportski svijet - zove se Superball Volleo Foto: Filip Popović

Jedno novo lice stiglo je u hrvatski sportski svijet - zove se Superball Volleo

Varaždinske vijesti | 15.12.2023. u 14:39h | Objavljeno u Sport

Jedno novo lice stiglo je u hrvatski sportski svijet. Zove se Superball Volleo i zavoljet ćemo ga na prvu. To je maskota odbojkaške Superlige koja se igra diljem Hrvatske.

Sudeći po njegovoj prvoj šetnji Zagrebom i reakcijama ljudi, Volleo će vrlo brzo postati poznato lice u našoj zemlji.

- Ne mogu Vam opisati koliko sam s veseljem čekao ovaj trenutak u kojem ću vam se moći obratiti i mahnuti Vam. Ja sam vesele naravi, obožavam i živim odbojku. Pozivam Vas sve da me slobodno zagrlite, volim se fotkati, plesati i igrati s loptom – izjavio je nakon prve šetnje Volleo.

Njegovo nastajanje bilo je u tri faze. Krenulo je od skice i dizajnerskog predloška. Nakon 3D animacije odabrani su materijali. Volleo je građen od spužve, pamuka i likre. Teži nekoliko desetaka kilograma i mekan je na dodir.

Da bi nastao, trebalo je više od 100 sati ručnog rada koji je uključivao krojenje, šivanje i bojanje. Utrošeno je cca. jedna tabla spužve te više od 10 metara ostalog materijala. Njegova glava bila je najzahtjevnija, ali je zato i najljepša.

Maskota dolazi iz francuskog jezika i označava čaroliju, ono što donosi sreću. Upravo će Volleo u utakmicama Superlige donositi sreću kako publici, tako i igračicama i igračima.

Uz vrhunske igre novi koncept Superlige, koji je pokrenuo Hrvatski odbojkaški savez, sadrži i odličnu motivacijsku glazbu, nagradne igre i brojna iznenađenja za publiku. Ovo su samo neko od noviteta radi kojih ćemo u dvoranama diljem Hrvatske ove sezone s veseljem pratiti odbojkašku Superligu.

Podržite svoj tim, uživajte u sportskom duhu i budite dio ovog nevjerojatnog iskustva Superlige.