Izvršni odbor ŽNS-a Varaždin: Elitna liga broji 12 klubova, a prvenstva počinju 20. kolovoza

| 14.7.2022. u 14:10h | Objavljeno u Sport

U ponedjeljak, 11. srpnja, održan je Izvršni odbor Županijskog nogometnog saveza Varaždina na kojemu je jednoglasno donijeta Odluka bez izmjena i dopuna na prijedlog Komisije za natjecanje o sastavu liga pod vodstvom ŽNS-a Varaždin za natjecateljsku 2022.-2023. godinu.

Najvišu ligu u županiji, Prvu ŽNL, će tako zamijeniti Elitna liga s 12 klubova, dok će Prva ŽNL i Druga ŽNL brojiti po 12 odnosno 14 momčadi, a Treće ŽNL će i dalje biti podijeljene na središte Varaždin i središte Ludbreg sa sveukupno 17 momčadi, osam u središtu Ludbreg i devet momčadi u središtu Varaždin.

Elitna liga će se sastojati od momčadi Bednje iz Beletinca, Budućnosti iz Vidovca, Dubravke-Zagorca iz Turčina, Jalžabeta, Ivančice iz Ivanca, Mladosti iz Margečana, Nedeljanca, Novog Marofa, Plitvice iz Gojanca, Poleta iz Cestice, Poleta iz Tuhovca i Zelengaja iz Donjeg Kućana.

Prva ŽNL će se sastojati od momčadi Beretinca, Čeva iz Podevčeva, Drave-Ajaxa iz Svetog Đurđa, Mladosti iz Sigeca Ludbreškog, Mladosti iz Varaždinskih Toplica, Mladosti iz Varaždina, Obreša iz Svetog Ilije, Plitvice iz Selnika, Slobode iz Tužnog, Slobode iz Varaždina, Razvitka iz Čičkovine i Zadrugara iz Hrastovskog.

Druga ŽNL će biti sastavljena od momčadi Bukovčana iz Velikog Bukovca, Dinama iz Babinca, Dinama 01 iz Vrbanovca, Lepoglave, Lunjkovca, Mladosti iz Šemovca, Nove Vesi, Orača iz Petrijanca, Podravca iz Svibovca Podravskog, Podravca Kitra iz Sesveta Ludbreških, Poleta iz Martijanca, Poljoprivrednika iz Kapela Podravskog, Radničkog iz Hrženice te Trnja iz Trnovca.

Treća ŽNL Varaždin će se sastojati od momčadi Bratstva iz Otoka Virja, Klenovnika, Omladinca iz Jurketinca, Rudara 47 i Donjeg Ladanja, Sračinca, Udarnika 32 iz Donjeg Kućana, Vindije iz Donje Voće, Vinice i Vratna iz Gornjeg Vratna.

Treća ŽNL će se sastojiti od momčadi Bukovčana 27 iz Malog Bukovca, Gore iz Globočca, Karlovca, Novakovca, Poljanca, Sloge iz Slokovca te Struge Rovokop i Struge.

Pregledano je 59 klubova u prvom i 23 kluba u drugom krugu Komisije za licenciranje klubova. NK Podgora Bolfan nije ispunio uvjete za dobivanje licence te se neće uvrstiti u sustav natjecanja uz financijsko dugovanje prema ŽNS Varaždin u iznosu od 5.788,22 kune na ime obveza iz natjecanja. 

Prvenstvo će u svim ligama pod okriljem ŽNS-a Varaždin početi 20. i 21. kolovoza s time da će se u Elitnoj ligi, Prvoj ŽNL i Drugoj ŽNL igrati dvokružni sustav odigravnja prvenstva s 22 odnosno 26 kola, a u Trećim ŽNL Ludbreg i Varaždin trokružno s 27 odnosno 21 kolom. Županijski kup će s prvim kolom natjecanja početi 6. i 7. kolovoza, drugo kolo će se odigrati 13. i 14. kolovoza, dok će se treće kolo odigrati 7. rujna, a četvrtfinala 5. listopada.

Svi klubovi su se dužni prijaviti za natjecanje do 19. srpnja, a u suprotnom će se smatrati da su odustali od natjecanja. Plenum klubova svih seniorskih županijskih liga će se održati u dvorani za sastanke ŽNS-a Varaždin u srijedu 20. srpnja sa početkom u 18 sati kada će se odrediti i raspored i parovi susreta kao i parovi susreta za Kup ŽNS-a Varaždin.