Treneri Varteksa i Podravine Želimir Orehovec (lijevo) i Mario Kovačević Foto: Dražen Novosel

Izjave trenera Varteksa i Podravine nakon utakmica u kojima nisu poraženi

| 18.11.2020. u 16:52h | Objavljeno u Sport

Danas su odigrane odgođene utakmice 11. i 13. kola Treće hrvatske nogometne lige sjever, koje nisu odigrane u predviđenom terminu zbog samoizolacija momčadi. Varteks je u utakmici 11. kola gostovao u Koprivnici, gdje je na terenu s umjetnom travom igrao protiv Tehničara iz Cvetkovca,a susret je završio rezultatom 2:2. Tehničar je imao vodstvo od 2:0, golovima Alena Mileka u 10. i 66. minuti nadmetanja, no Varteks je golovima Karla Benkovića u 68. i Tihomira Šoštarića u 86. minuti rezultat izjednačio na 2:2 i osvojio bod.

- Nezadovoljan sam jer smo trebali pobijediti jer bez obzira na to što smo gubili 2:0, cijelu utakmicu smo utakmicu bili bolji suparnik, pogotovo u drugom poluvremenu,kada smo prezentirali odličnu igru,ali opet smo imali sindrom zadnjeg pasa i problem je postizanje gola, Međutim kada se gubi 2:0 osvojenim bodom u gostima treba biti zadovoljan,a da smo izgubili uz ovu utakmicu onda bi to bilo strašno nepravedno. Imali smo problema sa sastavom jer je Režić morao napustiti igru već u 14. minuti, a nas je u Koprivnicu doputovalo ukupno 14. Pozvao sam ujutro i tri juniora da nam se priključe i idu s nama na put, od kojih su dvojica i debitirala Dino Premužić i Sebastijan Dvanajščak, što samo daje dodatnu težinu na osvojeni bod - komentirao je utakmicu u Koprivnici i osvojeni bod trener Varteksa Želimir Orehovec.

Podravina je u susretu 13. kola ugostila na svom stadionu momčad Poleta iz Svetog Martina na Muri a utakmica je okončana bez golova.

- Prava prvenstvena, borbena čvrsta utakmica čestitam mojih igračima jer su odigrali onako kako smo se dogovorili a nedostajao je samo gol. Imali smo situacija za postizanje golova, imali su i gosti, ali smatram da su naše prilike bile izglednije. Kada nismo postigli gol Polet nas je mogao kazniti ali nije i na kraju mislim da je zasluženo što je završilo bez pobjednika i da je svaka momčad osvojila po bod - rekao je trener Podravine Mario Kovačević.

U sklopu 14., posljednjeg jesenskog kola, koje je na rasporedu u subotu,21. studenog, od 13 sati i 30 minuta Varteks će biti gost Mladosti u Ždralovima., dok će Podravina igrati u Cvetkovcu s Tehničarem.