Davor Božinović potvrdio nagađanja, ponovno se uvode propusnice

VV | 18.12.2020. u 11:28h | Objavljeno u Aktualno

Nakon objave podataka o novozaraženima i preminulima, riječ je preuzeo ministar Božinović koji je nastavio govoriti o uvođenju mjera. Ono što se tjednima nagađalo, danas je dobilo i potvrdu, a to je ponovno vraćanje propusnica i ograničavanje kretanja građana među županija i to od 23. prosinca do najmanje 8. siječnja.

<<Stožer danas predstavlja nove mjere: Stroge propusnice i ograničenja za kućanstva>>

- Ostaju mjere za okupljanja, mise se preporučuju na radiju ili TV-u osim za Badnjak i Božić, a uvode se i nove mjere za kulturna događanja. Četvrto, uvode se propusnice. Zabrana se ne uvodi za hitne službe i opskrbu, održavanje komunalnih djelatnosti, vodoopskrbe, zaštitarske službe. Naravno, ni novinara, pacijenata koji zahtijevaju medicinsku skrb, putovanje na posao ako je to neophodno, žurne službe koje rade s koronavirusom te diplomatske službe - rekao je Božinović.

Po novim mjerama na privatnim okupljanjima naći maksimalno 10 osoba iz dva različita kućanstva. Što se tiče misnih slavlja, i dalje će se održavati putem radio veze ili TV signala, osim na Badnjak i Božić, kada će se pratiti posebne mjere HZJZ-a.

Nove odredbe bit će na snazi i za profesionalne umjetničke izvedbe i programe, pri čemu se broj ljudi u kinima, muzejima i galerijama ograničava po veličini prostora pri čemu se za svaku osobu predviđa sedam kvadrata prostora.

Odluka - Varaždinska ž. - 1. Izmjena by Varazdinske vijesti on Scribd

Odluka - Ograničavanje Okup... by Varazdinske vijesti

Odluka - Zabrana Napuštanja... by Varazdinske vijesti

Nove Epidemiološke Mjere by Varazdinske vijesti