Izabrani najbolji sportaši i ekipe Grada Ivanca u 2023. godini

Varaždinske vijesti | 2.1.2024. u 16:27h | Objavljeno u Sport

Zajednica sportskih udruga Grada Ivanca održala je Skupštinu na kojoj su izabrani najbolji sportaši i sportašice, te ekipe Grada Ivanca za 2023. godinu.

Od ukupno 27 članova Skupštine nazočno je bilo njih 15, a donesena je i odluka o priznanjima Zajednice za sportske djelatnike.

Najbolji sportaš Grada Ivanca je Filip Rožman, član Košarkaškog kluba Ivančica koji je najbolji igrač i strijelac momčadi, dok je najbolja sportašice Marijeta Habek, članica seniorske ekipe ŽOK Ivanec koje je jedna od najboljih igračica u ekipi koja je osvojila naslov jesenskih prvakinja 1.B hrvatske odbojkaške lige Sjever.

ŽOK Ivančica proglašena je najboljom ženskom ekipom ,a ujedno je i viceprvak Županijskog odbojkaškog Kupa, dok je najbolja muška ekipa seniorska momčad Košarkaškog kluba Ivančica, koja je osvojila naslov Županijskog kupa.

Najboljim mladim sportašem proglašen je Vito Cerovčec, član Karate kluba Ivanec, dok je najbolja mlada sportašica Hana Kraš, također članica Karate kluba Ivanec.

Najbolja muška mlada ekipa je NK Ivančica U-17 koja je vodeća momčad 2.Hrvatske nogometne lige Središte Sjever, dok je najbolja mlada ženska ekipa ŽOK Ivanec, godište 2011.

Perspektivnim mladim sportašima za 2023. godinu imenovani su: Simon Belavić-RK Ivančica Ivanec,Petar Brglez-Karate klub Ivanec,Ruben Brezovec-Košarkaški klub Ivančica, Vanja Habek-ŠRD Ivanec,Nives Hrgar-ŽOK Ivanec, Jakov Kukec- Toekvon do klub Hwarang Ivanec,Dino Kunalić-NK Ivančica , Tara Pavlina –DSR Lančić-Knapić i Matej Vidaček-NK Mladost Margečan.

Dobitnici zlatnih plaketa su Drago Cerovčec-ŠRD Ivanec,Josip Lukačić-DŠR Salinovec,Josip Prašnjak-NK Mladost Margečan i Zvonko Slivar –DŠR Lančić Knapić poshumno.

Posebna priznanja dobit će Željko Bregović-DŠR Ivanec, Marko Posavec-RK Ivančica Ivanec i Nikola Sabolić-ŽOK Ivanec; Godišnja nagrada:Danko Bregović-ŠRD Ivanec,Damir Križek-Karate klub Ivanec i Hrvoje Žimbrek-RK Ivančica Ivanec.

Dobitnici dipolma su: Damir Fodrek-DSR Lančić Knapić,Ivana Lazar-DŠR Salinovec,Tomislav Lukavski-ŠRD Ivanec,Marko Maloić-RK Ivančica Ivanec,Siniša Slunjski-NK Mladost Margečan i Ivica Županić-DŠR Lančić Knapić.

Vinko Lončar (Pacek )dobitnik je nagrade za Životno djelo koja se dodjeljuje za sportska dostignuća u dugogodišnjem radu na popularizaciji , unapređenju te promidžbi ivanečkog sporta za 50-godina aktivnog rada i djelovanja u sportskim udrugama DŠR Salinovec u organizaciji Seoskih igara ,zatim rada u NK Ivančica Ivanec,a danas je aktivan u DŠR Salinovec i u veteranskoj momčadi NK Ivanćica, te je i osnivač NK Jedinstvo Salinovec koji se 1980-setih godina natjecao u Općinskoj ligi.

Datum svečane sjednice i podjele nagrade, Zajednica sportskih udruga grada Ivanca odrediti će naknadno.