Varaždinac Ivica Bonino Hasan šesti je put osvojio naslov prvaka Hrvatske

Ivica Bonino Hasan prvak, Tihomir Hunjak treći

| 27.10.2016. u 10:26h | Objavljeno u Sport

Održano je 2. prvenstvo za veterane i 10. prvenstvo osoba s invalidnošću Hrvatskog športskog ribolovnog saveza kroz 6 kola lige. Prva dva kola održana su u Garešnici, na jezeru Skresovi, dva kola u Žabniku na staroj Muri, a posljednja dva kola u Ivancu na Omladinskom bajeru.

Lovila se babuška, deverika i šaran na rolu u Garešnici, žutooka, uklija i patuljasti somići na šteku i direktaše u Žabniku te deverike, babuške i žutooke na šteku i rolu u Ivancu. Nastupilo je 23 veterana i 10 osoba s invaliditetom iz cijele Hrvatske.

U kategoriji osoba s invalidnošću po 6. puta prvak je Ivica-Bonino Hasan iz Varaždina, član ŠRK Varaždin-Interland Van den Eynde. U kategoriji veterana prvak je postao Mišo Minanov iz Siska, član ŠRK Agram Zagreb, a treći je bio Varaždinac Tihomir Hunjak iz ŠRK Varaždin-Interland Van den Eynde.

Prvih pet natjecatelja u svakoj kategoriji plasiralo se u hrvatsku reprezentaciju za nastup na Svjetskom prvenstvu u lovu ribe za 2017. godinu.

U ligama je nastupalo i šest natjecatelja iz Varaždinske županije. Nikola Geček iz Ivanca bio je treći kod osoba s invaliditetom, a u ligi veterana Branko Matijević iz Ivanca bio je deveti, Marijan Lisjak iz Varaždin Interlanda bio je 13., a njegov klupski kolega Željko Trbović natjecanje je završio na 19. mjestu.