Ivana Dežić: Liga u Francuskoj je za četiri-pet koraka ispred lige u Hrvatskoj Foto: FOXAEP

Ivana Dežić: Liga u Francuskoj je za četiri-pet koraka ispred lige u Hrvatskoj

VV | 31.10.2022. u 09:30h | Objavljeno u Sport

Ludbrežanka Ivana Dežić prošle je sezone nastupala u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi za žene,pri čemu je prvi dio sezone igrala za sastav varaždinske Koke, a drugi dio sezone za zagrebačku Lokomotivu. U svibnju 2022. godine je iz zagrebačke Lokomotive prešla u redove francuskog EBSF Besancona. U šest nastupa upisala je minute na svakom susretu, trenutno ulazi u igru s klupe, a postigla je pet golova iz 12 udaraca prema golu.

20 minuta po susretu

- Trenutno sam drugi desni vanjski i na toj poziciji mijenjam se s jednom Poljakinjom. Trener nam je odmah rekao da adaptacija traje najmanje šest mjeseci, a oni računaju da će u drugom dijelu sezone biti puno veća minutaža za mene. Trenutno dobivam dvadesetak minuta po susretu. Treninzi su naporni i sve je to jedan proces na koji oni računaju i zbog toga smo i potpisali ugovor na dvije godine. Neka samo bude zdravlja i sve će biti u redu - rekla je Ivana Dežić.

Besancon trenutno drži devetu poziciju na tablici francuskog prvenstva, s dvije pobjede, dva remija i jedan poraz u šest odigranih susreta.

Pročitajte više u novom broju Varaždinskih vijesti...