Iva Gerić, članica je Hrvačkog kluba Ludbreg

Iva Gerić nastupila na Prvenstvu Europe u hrvanju za kadetkinje u Sarajevu

| 2.8.2017. u 13:43h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U Sarajevu je održano Prvenstvo Europe u hrvanju za kadete i kadetkinje, dobna skupina do 17 godina. Hrvatska je reprezentacija brojala osam kadeta i četiri kadetkinje, vođene trenerom Senadom Mujagićem, među kojima je bila i članica Hrvačkog kluba Ludbreg Iva Gerić.

Nastupila je u težinskoj kategoriji do 56 kilograma. Iva Gerić je dala sve od sebe na strunjači, ali u jakoj konkurenciji nije uspjela ostvariti značajniji rezultat.

Gerić je ždrijeb u prvom kolu donio predstavnicu Litve. Iako je Gerić bila ponešto indisponirana i iscrpljena, zbog skidanja kilograma, borba je bila sasvim izjednačena. Litvanka je povela 1:0, a tim je rezultatom i završila prva runda.

U drugoj rundi Gerić je bila aktivnija te je sredinom runde izjednačila na 1:1 što je rezultat koji joj donosi pobjedu, jer je ostvarila posljednji bod. Trebalo je samo izdržati nešto više od pola minute bez izgubljenog boda. Međutim, Gerić, vjerojatno ponesena atmosferom, nepotrebno je ušla u jednu riskantnu akciju, gdje iskusna litvanka izvela kontranapad i tuširala ludbrešku hrvačicu.

U nastavku natjecanja Litvanka nije uspjela doći do finala tako da Gerić nije imala priliku za daljnje borbe kroz repesaž.