Iva Gerić ( u sredini)

Iva Gerić: Istovremeno sam i ponosna i tužna

| 10.5.2021. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Članica Hrvačkog kluba Ludbreg Iva Gerić nastupila je tijekom petka i subote,7. i 8. svibnja, u Sofiji, na kvalifikacijskom turniru za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Bilo je to po prvi puta u povijesti hrvanja da je na kvalifikacijama za Olimpijske igre nastupila hrvatska hrvačica. Gerić je u kategoriji do 62 kilograma u petak,7. svibnja, u 1. kolu izgubila od mongolske predstavnice Khurelkhuu, inače drugoplasirane s prvenstva Azije, rezultatom 10:0.

S obzirom na to da je mongolska predstavnica došla do finala, Gerić je drugi dan dobila priliku nastupiti u repesažu, u kojem je izgubila rezultatom 7:6 od odlične venezuelanske hrvačice. Gerić je u svojim borbama pokazala da se može ravnopravno nositi i s najboljim hrvačicama svijeta. U borbi protiv venezuelanske hrvačice, koja je umalo pobijedila finalisticu kvalifikacija, Gerić su trebale nijanse da ostvari pobjedu. Gerić, koja je kao osamnaestogodišnjakinja bila uvjerljivo najmlađa na turniru, na kraju je, u konkurenciji 23 hrvačice, zauzela 11. mjesto.

- Prvog dana sam bili impresionirana s time gdje sam došla. Kada sam stala s Mongolkom na strunjaču znala sam kakve rezultate ima i jedino mi je bilo bitno da s njom dobro othrvam, ali nisam na žalost u tome uspjela jer sam zablokirala. Cijeli dan sam bila opuštena i nastojala sam takva biti i prilikom izlaska na strunjaču, ali nisam uspjela, jednostavno sam zablokirala. Mongolka je u nastavku natjecanja ušla u finale, čime je meni pružila priliku u repesažu. Suparnica mi je bila predstavnica Venecuele, koja ju je prvog dana protiv Mongolke imala četiri poena prednosti i zamalo ju je pobijedila. U subotnjem meču sam vodila, a tijekom meča suci su mi i oduzeli četiri boda jer sam krivo bacila zahvat, no bez obzira na sve trebala sam ju pobijediti. Sada kada vidim da sam hrvala s osvajačicama medalja i sudionicama olimpijskih igara istovremena sam i ponosna i tužna - rekla je Gerić komentirajući svoj nastup na kvalifikacijskom turniru u Sofiji. Gerić sada očekuju pripreme za nastup na Europskom prvenstvu za juniorke, koje će se za mjesec dana održati u Dortmundu.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u