Iva Gerić: Idem raditi duplo više ako želim napraviti rezultat u seniorskom hrvanju

| 27.2.2023. u 15:30h | Objavljeno u Sport

Iva Gerić, članica Hrvačkog kluba Ludbreg, je, kao i prošle sezone, sjajno ušla u novu godinu te je na nedavnom međunarodnom turniru u Zagrebu, Grand Prix Zagreb Openu osvojila je brončano odličje, na do sada najjačoj verziji ovog turnira u povijesti.

- Prošlu, 2022. godinu završila sam dosta loše i nisam znala kako će početi ova godina. Napravili smo dobre pripreme, a odradila sam ih maksimalno dobro koliko sam mogla. Trenutno nemam nikakve ozljede i to je možda jedino s čime sam se zamarala tijekom početka sezone, da se ne ozlijedim na početku i da se zbog toga ne bi mogla dobro bazično pripremiti za ostatak sezone. S obzirom na to da nije špica sezone, uspjela sam odmah na startu uzeti medalju, a iskreno nisam sigurna koliko sam zapravo očekivala osvajanje te medalje jer tek mi je prvo seniorsko natjecanje. Išla sam neopterećeno i nisam pretjerano pratila ždrjebove. Bila sam u nekom svom filmu, a na kraju sam došla do medalje - istaknula je 20-godišnja Iva Gerić.

S obzirom na to da je još vrlo mlada i da nema previše iskustva sa seniorskim hrvanjem, smatra da je čak i samu sebe iznenadila koliko se dobro nosila s pritiskom na ovako kvalitetnom natjecanju.

Iznenadio je rezultat

- Mislim da me čak nije toliko iznenadio rezultat, već činjenica koliko sam uspjela ostati mirne i hladne glave tijekom natjecanja dok je publika na tribinama glasno navijala. Nije isto kada hrvaš pred gostujućom publikom, puno je teže zapravo nastupati pred domaćom publikom - objasnila je Gerić.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...