Iako je gubio Varaždin je na kraju zasluženo pobijedio Istru 1961 u Puli s 2:1 i osvojio prva tri velika boda

| 22.7.2022. u 21:58h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Kraj utakmice, Varaždin je pobijedio u Puli 2:1, iako je gubio 1:0, no momčad Maria Kovačevića režirala je preokret u šest minuta i golovima Brodića u 77. i Postonjskog u 83. minuti iz kaznenog udarca došla do velike pobjede i prva tri boda ove sezone. U sljedećem kolu Varaždin će u subotu u 18 sati i 55 minuta ugostiti Hajduk.

U 6. minuti nadoknade korner za Istru. Hujber je pogodio desnu vratnicu gola Zelenike.

U 5. minuti nakon ubačaja u kazneni prostor Varaždina gužva pred golom Varaždina, ali je Zelenika poklopio loptu.

Četvrta je od šest minuta sudačke nadoknade.

Dvije izmjene kod Varaždina. Iz igre izlazi Teklić, a ulazi Jelenić u 92. minuti, dok umjesto Brodića na teren ulazi Lusavec.

Opomena za Belcara u 92. minuti.

Dvije izmjene kod domaćina ušli su Vujnović i Cukon, a izašli Marić i Maurin.

Igrat će se najmanje šest minuta sudačke nadonade vremena.

U 88. minuti korner za domaće s lijeve strane. naa ubačenu loptu skočio je Galilea, odlazi lopta daleko od gola.

GOOL Postonjski je bio precizan u 83. minuti s bijele točke, poslavši loptu u desnu stranu gola Majkića. Varaždin vodi 2:1.

Nakon pregleda snimke Jović je pokazao na bijelu točku. Kazneni udarac izvest će Postonjski.

U 80. minuti Jović je pokazao na kazneni udarac za Varaždin, nakon što je Majkić srušio Posavca, kojeg je priograo Teklić. Mauro je požutio zbog prekršaja nad Teklićem. VAR soba poziva Jovića da provjeri kazneni udarac.

U 78. minuti izmjene kod Varaždina, umjesto Stanića u igri je Kolarić, a umjesto Herrere ušao je Belcar,.

GOOOL. Vaaraždin je izjednačio u 77. minuti, a strijelac je bio Fran Brodić. Njega je ubačajem s desne strane pronašao Stanić, Brodiću se lopta kratko odbila, ali ju je uspio iskontrolirati i iz blizine sam pogoditi mrežu, iako je vratar Majkić pokušao zaustaviti pokušaj Brodića.

U 72. minuti prva izmjena kod Varaždina, umjesto Elezija u igri je Posavec.

U 70. minuta istra je povela 1:0, golom Luke Marina. Začetnik akcije bio je Žgomba, koji je pucao snažno s  oko 18 metara, Zelenika je obranio udarac, točnije odbio loptu u lijevu stranu svog kaznenog prostora, gdje je loptu dočekao Luka Marin i preciznim udarcem pogodio za vodstvo Istre 1961.

U 65. minuti sudac Jović pozvao je na razgovor Hujbera i Herreru, zbog međusobnog obračuna, na kraju je obojici pokazao žute kartone.

U 63. minuti opomenut je Pellumbi.

U 62. minuti nakon dobre akcije domaćina pucao je Navarro s desne strane, ali netko je blokirao loptu koja je završila lagano kod Zelenike.

U 60. minuti kormer za Istru s desne strane. Ubacio je Marin, bez opasnosti po gol Zelenike.

U 55. minuti nalet Hujbera na Herreru, prošao je bez kartona.

Novi korner za Varaždin s desne strane, lopta izbačena u aut za Varaždin.

Kod lopte su teklić i Postonjski, pucao je Teklić pogodio živi zid, treći korner za Varaždin s desne strane.

U 50. minuti prekršaj nad Teklićem na dvadesetak metara desno iskosa od gola Istre 1961.

Utakmicu prati 1278 gledatelja, objavio je službeni spiker na stadionu.

Počelo je drugo poluvrijeme susreta u Puli.

Dvije promjene kod domaćina, Navarro i Žgomba su ušli u igru, izašli Mišković i Bradarić, dok kod Varaždina nema promjena u sastavu.

Kraj prvog poluvremena, odlazi se na odmor bez golova. Varaždin je bio bolji. Imali su 4 udarca u okviru gola, domaćin ni jedan, i 10 udarca prema golu, Istra 1961 bez udaraca.

Minuta sudačke nadoknade vremena.

U 44. minuti korner za Varaždin s desne strane. nema opasnoti po gol.

U 41. minuti nakon ubačaja Stanića, lopta je na 11 metara od gola došla do Brodića, koji je pucao glavom,ali točno u Majkića.

Završnica prvog poluvremena u Puli i dalje nema golova, Varaždin je bolji.

U 39. minuti nakon visokog pritiska, Varaždin je na polju Istre 1961 osvojio loptu, koja je na 16 metara od gola domaćina došla do Brodića, koji je snažno pucao, ali u ruke Majkića.

U 33. minuti treći kormer za Istru 1961, s lijeve strane, Zelenika izboksao loptu ubačenu u kazneni prostor.

U 31. minuti nakon povratne lopte Herrere, Peco sa 16 metara loptu šalje preko gola.

Pola sata igre u Puli, Varaždin je bolji suparnik,aki rezultat je i dalje 0:0.

U 28. minuti korner za Istru 1961 s lijeve strane. Drugi korner domaćina. Nema opasnoti po gol Varaždina.

U 26. minuti nastavlja se utakmica.

U 25. minuti sudački time out za osvježenje igrača.

U 24. minuti Brodić je uzeo loptu pred golom domaćina, centrirao s desne strane pred gol za Herreru, ali je Bradarić pred igračem Varaždina odnio loptu glavom.

U tijeku je 24. minuta trenutno je posjed lopte 52:48 possto za domaćina.

U 22. minuti Elezi je primio loptu prsima i pucao od prve s oko 20 metara, ali visoko preko gola.

U 21. minuti požutio je Galilea zbog prekršaja nad Pecom na desnoj strani napada Varaždina,kod aut linije. Nije bilo opasnoti po gol domaćina nakon ubačaja Postonjskog.

U 20. minuti udarac Postonjskog, nakon akcije Varaždina s oko 22 metra, lopta odlazi preko gola Istre 1961.

U 17. minuti slobodan udarac za Istru 1961 s 25 metara lijevo iskosa, bez opasnosti po gol Zelenike.

U 15. minuti nakon duplog pasa Herrere i Brodića, Herrera je po lijevoj strani ušao u kazneni prostor i pucao, ali je vratar Majkić sačuvao svoju mrežu. Drugi udarac Varaždina prema golu domaćina, Istra 1961 za sada bez udaraca na gol Zelenike.

U 13. minuti Hujber je probio desnu stranu, dao prizemnu loptu prema golu Zelenike, koji je pratio akciju i uhvatio loptu rukama.

U 11. minuti nakon prolaza Brodića pored Bradarića po desnoj strani, lopta izbačena u korner. nema opasnosti po gol domaćina.

U 7. minuti korner za Istru s,ijeve strane. Izvodi ga Mlinar, kratmko dodaje loptu do Galileje, start Galileje i Postonjskog na loptu, domaći kapetan je pao u kaznenom prostoru, nema kaznenog udarca za domaće.

U 6. minuti prodor Herrere po lijevoj strani, prošao dva igrača, nakon trećeg je pao u kaznenom prosstoru.

U 6. minuti udarac Elezija, Majkić hvata loptu bez poteškoća.

Kada Istra 1961 ima loptu momčad Varaždina visoko pritišće domaće igrače.

U 2. minuti Ba je na desnoj strani proigrao Pecu, ovaj ubacio u kazneni prostor, ali je obrana Istre rasčistila moguzću prijetnju.

Istra 1961 je u zelenim dresovima, a počela je susret u sastavu: Majkić, Huber,Mlinar, Galilea,Barišić, Mišković, Marin,Marešić, Bradarić,Maurić i Petković.

Varaždin je u plavim dresovima i počeo je u sastavu: Zelenika,Pellumbi, Stanić, Brodić,Postonjski, Teklić, Peco,Ba, Elezi, Urata i Herrera. Na klupi su Radošević, Brekalo, Posavec,Lusavec, Vugrinec, Kolarić,Belcar, Jelenić i Perić.

Utakmica je počela u 20 sati i 2 minute.

Varaždin će imati prvi napad na susretu.

Sudac je Fran Jović iz Zagreba, a pomagat će mu Hrvoje Radić iz Splita i Luka Pušić iz Zareba, dok je četvrti sudac Jakov Titlić iz Hrvaca. Var sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova, a njegov asistent Marjan Tomas iz Vladislavaca.

Trener Varaždina Mario Kovačević napravio je izmjene u početnih 11 u odnosu na momčad koja je počela susret sa Slaven Belupom u prošlom kolu, a od prve minute krenuo je novopridošli stoper Lamine Ba, reprezentativac Mauretanije, koji je svojevremeno bio i član PSG-a.

Nadmetanje je to momčadi koji su pretrpjele poraze u 1. kolu i u ovom će nadmetanju tražiti svoje prve bodove u novoj sezoni.

Na stadionu Aldo Drosina u Puli po sunčanom vremenu i uz temperaturu od 33 celzijeva stupnja, u 20 sati počet će susret 2. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između domaće Istre 1961 i Varaždina.