Humanitarna utrka grada anđela ove godine za žrtve obiteljskog nasilja - uključite se!

VV | 5.5.2022. u 18:42h | Objavljeno u Sport

Subotu, 14. svibnja, rezervirajte za 3. humanitarnu utrku grada anđela! Varaždinom će se ponovo trčati s humanitarnim ciljem na umu, a sva prikupljena sredstva idu za varaždinski Dom za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište Sv. Nikola“.

Humanitarna utrka grada anđela ove je godine posvećena žrtvama obiteljskog nasilja, ženama i djeci, koje su pretrpjele nasilje. Nažalost, stupce crne kronike i dalje pune tragični slučajevi nasilja u obitelji, često i s najgorom posljedicom. Varaždin ima Dom za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište Sv. Nikola“ gdje one mogu pronaći privremeni smještaj. Kako bi njegovim korisnicima barem malo olakšali život, ove će godine sredstva prikupljena u utrci biti za njih.

Humanitarnu utrku grada anđela organiziraju idejni začetnik Damir Habijan, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Sportski klub SRD 315 Sjeverozapad i Funkcionalni centar Active Vita, uz podršku Grada Varaždina.

Ulicama centra grada Varaždina utrka će se održati u subotu, 14. svibnja, sa startom u 11 sati na Kapucinskom trgu. U tijeku su prijave na: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1660 gdje možete pronaći prijavni obrazac i ispuniti ga. Prijava je pravovaljana po uplati startnine od 70 kuna, a po želji je moguće uplatiti i više.

Svakako treba dodati da će na svaku uplatu kotizacije fizičkih osoba, varaždinska tvornica PVC i ALU stolarije MARLEX, uplatiti jednaki iznos za humanitarnu svrhu utrke. Više uplaćenih kotizacija znači dvostruko više sredstava za naše hrabre lavice i laviće!

Deset dana prije utrka prijavljeno je 300-injak trkačica i trkača, stoga požurite s prijavama.

U bogatom startnom paketu su: startni broj, čip za elektronsko mjerenje vremena, buff utrke, unikatna finišerska medalja, Vindiiso sport, Biovitalis sportski gel i Decathlon energetski gel. Po završetku utrku za sve sudionike osiguran je grah.

Iako se radi o utrci humanitarnog karaktera i naglasak je na pomoći, osigurane su bogate nagrade sponzora za najbrže u muškoj i ženskoj kategoriji.

3._humanitarna_utrka_grada_andela_plakat.jpg