Andrej Gaćina, najbolji je hrvatski stolnoteniski igrač Foto: HSTS

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija večeras protiv Turske u Areni Varaždin

| 27.2.2018. u 08:10h | Objavljeno u Sport

Kvalifikacijski susret za ekipno Europsko prvenstvo između Hrvatske i Turske igrat će se danas s početkom u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin. Dolazak na susret najavili su brojni sportski djelatnici iz ovog kraja kao i niz osoba iz javnog života, a očekuje se i dolazak turskog veleposlanika. Susret će se prenositi putem live streama na web-stranici STK Starr, a kojeg prenosi i poznato europski stream servis Laola1.tv.

Ulaz na kvalifikacijski susret je besplatan,posebno su pozvani članovi stolnoteniskih klubova kako bi uživo vidjeli na djelo najbolje hrvatske i turske stolnotenisače.
Za hrvatsku reprezentaciju nastupit će Andrej Gaćina (WR:55), Tomislav Pucar (WR:69), Frane Kojić (WR:198), Filip Ćipin (WR:659). Hrvatski izbornik Neven Karković s optimizmom najavljuje susret u Varaždinu.

– Od ove godine drugačiji je sustav kvalifikacija i prve dvije reprezentacije iz grupe odlaze izravno na EP, a treća ide u kvalifikacije, dok je prije samo prva išla izravno, a druga je išla u kvalifikacije. U našoj skupini je vrlo jaka Poljska tako da nam je vrlo važan susret s Turskom. Ukoliko pobijedimo, već bi u prvom kolu napravili prednost za uzvrat i dobar korak prema poziciji koja izravno vodi na EP. Od turskih igrača tu je naturalizirani Kinez Li koji posjeduje određenu kvalitetu ali nije igrač iz kineske prve garniture stolnotenisača. Gaćina i Pucar su s dobrim šansama u susretu s njim. Ostali su uglavnom mladi igrači i poznajem ih dok su bili juniori, ali ne znam koliko su napredovali u posljednjih godinu, dvije. U svakom slučaju mi smo blagi favoriti, ali kako u sportu sve treba i dokazati vidjet ćemo što će nam donijeti susret u Varaždinu. Vratili smo se u Gradsku sportsku dvoranu Varaždin nakon prošlog kvalifikacijskog meča s Bjelorusijom. Tada smo bili zadovoljni s uvjetima i organizacijom pa se ponovo vraćamo. Tada je bilo dosta gledatelja ali kako je varaždinska dvorana vrlo velika bilo bi dobro da ovaj puta bude još više navijača kako bi dali dodatan podstrek našim reprezentativcima. Ugodno je igrati u Varaždinu i veselimo se susretu s Turskom a nadamo se da ćemo i ponoviti rezultat kao s Bjelorusijom kada je bilo 3:0 za nas - dodao je Karković.

Tursku stolnotenisku reprezentaciju čine Ibrahim Gündüz (WR: 156), Ahmet Li (WR: 192), Batuhan Ulucak (WR: 234), Gençay Menge (WR: 259), Talha Yiğenler (WR: 314). Najbolji rezultati reprezentacije su 2017 ETTC Challange Division Runner-up i 2011 ETTC Standart Division Runner-up.

Varaždin je zadnji puta bio domaćin kvalifikacijskom susretu hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama za ekipno Europsko prvenstvo u studenom 2016. godine kada je naša reprezentacija pobijedila Bjelorusiju s 3:0.

Plakat_Hrvatska_Turska.jpg