Hrvatska rukometna legenda prekinula igračku mirovinu Foto: twitter Füchse Berlin

Hrvatska rukometna legenda prekinula igračku mirovinu

Varaždinske vijesti/HRT | 22.3.2022. u 19:15h | Objavljeno u Sport

Senzacionalna vijest dolazi iz Njemačke. Legendarni kružni napadač Igor Vori vratit će se u 42. godini aktivnom igranju rukometa, objavio je portal HRT-a.

Berlinski Fuchse ostao je do kraja sezone bez Danca Johana Kocha pa je sportski direktor kluba Stefan Kretzschmar nagovorio Vorija da se nakon tri godine mirovine vrati rukometu.

 - Budući da je prijelazni rok zatvoren u veljači, moguće je dovođenje samo igrača koji prethodno nisu imali ugovor ili igrali, pa je izbor ograničen. Razgovarao sam s nekim pivotima telefonom i Vori je bio taj koji je odmah rekao da želi pomoći. Njegova spremnost bila je odlučujuća. Dobivamo ovime vrlo iskusnog igrača na crti, koji će znatno rasteretiti Marsenića, rekao je Kretzschmar.

 Vori ima 246 nastupa za Hrvatsku, s Hrvatskom je postao olimpijski prvak 2004. godine, bio je najbolji igrač Svjetskog prvenstva 2009. godine, a osvojio je olimpijsku broncu u Londonu 2012. godine.

Od 2009. do 2013. Vori je igrao u Bundesligi u HSV Hamburgu, a 2.03 metra visoki pivot nastupao je i za Zagreb, Barcelonu i Paris Saint-Germain. Trenutačno je direktor hrvatske rukometne reprezentacije.

Označeno u