Hrvatska pod vodstvom Zlatka Dalića večeras igra protiv Nizozemske za finale Lige nacija

| 14.6.2023. u 09:42h | Objavljeno u Sport

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras u 20:45 sat igrat će polufinalnu utakmicu Lige nacija protiv Nizozemske na stadionu u Rotterdamu. Drugi polufinalni par su Španjolska i Italija, a njihov je susret na rasporedu sutra. Finale i utakmica za treće mjesto igrat će se u nedjelju.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije uoči utakmice s Nizozemskom u polufinalu Lige nacija, objavio je portal Hrvatskog nogometnog saveza.

- Bez obzira kako završi turnir, moram zahvaliti dečkima jer su osam dana radili sjajno, s puno energije i motiva, kao da je početak, a ne kraj sezone. To nam je cilj pokazati. Želimo uživati u završnom turniru, a velik je rezultat već ući među četiri te ćemo pokušati to oplemeniti s medaljom. Došli smo po što bolji rezultat, nema govora da netko ide doma ukoliko izgubimo polufinale. Uostalom, nitko niti ne želi doma, dat ćemo sve od sebe - rekao je Dalić.

Liga nacija.

- Ta Liga nacija nije nam baš legla u prve dvije sezone, imali smo problema, teških poraza, i bilo je to za mene loše natjecanje. No, ovoga smo puta pobijedili Francusku, Dansku i Austriju, imamo velike ambicije, kao i ostali. Ovo je velika utakmica, vidjet će se i koliko će biti naših navijača. Želimo opet ispisati povijest, nemamo razloga kalkulirati. Imamo kvalitetu, ali dobar je i suparnik. Spremni smo i želimo proći u finale.

Nizozemska

- Oni su sjajan, dobar suparnik koji je bio vrh svjetskog nogometa i opet se vraćaju na te pozicije, igraju pred svojom publikom i bit će teško, ali ja sam optimist, s obzirom na našu želju"

Brozović

- Svi smo navijali za njega, ali nažalost nije osvojio Ligu prvaka. Znate kakav je on, počet će utakmicu, spreman je pomoći koliko god može. Bio je sjajan u finalu i očekujem da to ponovi protiv Nizozemske.

Modrić

- On zna što je najbolje za njega, i sam odlučuje o svojoj budućnosti, a moja su iskustva s njime isključivo sjajna.