FOTO Hrvatska i u varaždinskoj Areni bolja od Finske te s dvije pobjede izborila plasman na Svjetsko prvenstvo Foto: Krešimir Đurić

FOTO Hrvatska i u varaždinskoj Areni bolja od Finske te s dvije pobjede izborila plasman na Svjetsko prvenstvo

Varaždinske vijesti | 16.4.2022. u 20:28h | Objavljeno u Sport

Hrvatski rukometaši opravdali su ulogu favorita i s dvije uvjerljive pobjede protiv Finske izborili plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se od 11. do 29. siječnja 2023. održati u Švedskoj i Poljskoj.

Hrvatska je u srijedu pobjedom u Vantii (34-21) praktički izborila odlazak na SP, a danas je u varaždinskoj Areni odradila formalnost i uvjerljivom pobjedom 36-22 (18-10) potvrdila plasman na 15. uzastopno svjetsko prvenstvo.

 Bila je to utakmica u kojoj pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno, svi su dobili priliku pa se čak 13 hrvatskih igrača upisalo među strijelce.

 Hrvatska je već na poluvremenu imala osam golova razlike (18-10), a u nastavku je samo povećala prednost.
Hrvatsku su reprezentaciju do uvjerljivog slavlja predvodili Marino Marić sa sedam, Filip Glavaš sa šest, te Marin Jelinić s četiri gola. Matej Mandić je sakupio devet, a Marin Šego pet obrana.

Kod Finaca najefikasniji su bili Roni Syrjala s pet i Benjamin Helander sa četiri gola.

Na SP-u koje je na rasporedu od 11. do 29. siječnja 2023. nastupit će 32 reprezentacije, a plasman su već ranije odigurali domaćini Poljska i Švedska, svjetski prvaci Danci, te Francuska, Španjolska, Norveška, Belgija, Bahrein, Katar, Iran, Saudijska Arabija, Argentina, Urugvaj, Brazil, Čile i Južna Koreja.