Helena Dretar Karić (lijevo) i Anđela Mužinić osvojile su brojne nagrade nakon srebrna u Rio de Janeiru Foto: screeenshot HRT

Heleni Dretar Karić i Anđeli Mužinić nagrada Hrvatskog paraolimpijskog odbora

| 9.2.2017. u 20:01h | Objavljeno u Sport

Na večerašnjoj svečanosti Dan Hrvatskog paraolimpijskog sporta i 20. proglašenju najuspješnijih sportaša s invaliditetom za 2016. godinu varaždinsko-splitski stolnoteniski paraolimpijski par Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić, osvajačice prve ekipne medalje za Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama, proglašen je najuspješnijom sportskom ekipom za prošlu godinu.

Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić šesti su put najuspješniji spotski par u izboru HPO-a, a prošle su godine osvojile srebrnu medalju u parovima na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Taj im je rezultat, osim večerašnje nagrade, donio i najvišu državnu nagradu na području sporta "Franjo Bučar", kao i nagradu u izboru najboljih sportaša u 2016. koje su provele Sportske novosti.

Najbolji za 2016. godinu Hrvatskog paraolimpijskog odbora proglašeni su večeras na svečanosti koja je održana u Zagrebu u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.