Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić Vincetić najuspješnija ekipa sportaša s invaliditetom u 2021. godini Foto: HPO

Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić Vincetić najuspješnija ekipa sportaša s invaliditetom u 2021. godini

| 3.2.2022. u 18:55h | Objavljeno u Sport

Stolnoteniske paraolimpijke Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić Vincetić najuspješnija su ekipa sportaša s invaliditetom Hrvatskog paraolimpijskog odbora za 2021. godinu.

25. proglašenje najuspješnijih sportaša s invaliditetom Hrvatskog paraolimpijskog odbora za 2021. godinu održano je večeras u zagrebačkom hotelu Westin.

Dretar Karić i Mužinić Vincetić prošle su godine osvojile brončanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

- Prvo bih se zahvalila na nagradi. S odmakom od šest mjeseci mogu reći da sam izuzetno sretna i ponosna na moju i Anđelinu broncu, da sam ponosna na tim koji nas je vodio u Tokiju i da sam ponosna na tim koji je bio kod kuće i pratio nas. Cijela reprezentacije je disala kao jedno i bez obzira na pandemiju sportski duh je vladao u olimpijskom selu - poručila je u video poruci okupljenima u zagrebačkom hotelu Westin Helena Dretar Karić koja nije mogla biti na svečanosti pa je nagradu primila Anđela Mužinić Vincetić.

Najuspješnijim sportašem s invaliditetom proglašen je taekwondoist Ivan Mikulić koji je u protekloj godini osvojio dva velika srebra - na Paraolimpijskim igrama u Japanu te na Svjetskom prvenstvu u Turskoj.

 U konkurenciji sportašica, titula najuspješnije pripala je Mikeli Ristoski koja se broncama okitila na Igrama u Tokiju i Europskom prvenstvu u Poljskoj.