Čakovečki gradonačelnik sjeo je na valjak i odvezao ga s terena stadiona Sloboda Foto: Snimio čitatelj

Gradonačelnik Čakovca maknuo valjak s terena Slobode i omogućio odigravanje susreta

| 14.8.2019. u 20:41h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Od. 16. do 21. ovoga mjeseca u organizaciji Nogometnog kluba Međimurec na njihovom igralištu u Dunjkovcu Pretetincu te na igralištu Tatre u Nedelišću igrat će se 21.izdanje međunarodnog nogometnog turnira U-13 Međimurec, pod pokroviteljstvom HNS-a i licenciran od UEFA-e.

Ove godine turnir je izuzetno kvalitetan, uz nastup 16 momčadi iz Srbije, Poljske,Mađarske,Hrvatske…a među njima i momčadi iz Japana. Sve ekipe su smještene u varaždinskom Studentskom domu. Pojedince ekipe poput one iz Japana i iz Švedske već su doputovale u Varaždin, a organizator turnira omogućio im je odigravanje pripremnih utakmica na varaždinskom stadionu Sloboda.

Jedna je utakmica odigrana u jutarnjim satima, a ona koja se trebala igrati od 18 sati kasnila je dvadesetak minuta i to zbog valjka za travu ostavljenog na sredini nogometnog igrališta.

- Prije nego što je trebala početi utakmica zvali su me predstavnici japanske ekipe koji su trebali igrati prijateljski susret protiv vršnjaka Međimurja iz Čakovca da ne mogu početi utakmicu jer je a sredini igrališta ostavljen valjak za travu. Nije mi preostalo drugo nego doći na stadion Sloboda gdje me dočekao predsjednik NK Sloboda ŠN-a, a za kojeg su mi rekli da je on parkirao valjak na sredini terena. Zamolio sam ga da makne stroj s terena, u interesu djece koja trebaju igrati prijateljski susret, na što mi je odgovorio da mi daje ključeve valjka i nek ga sam makne. U tom trenutku na stadion je stigao čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, budući da nam i grad Čakovec daje veliku pomoć u organizaciji turnira, koji je uzeo ključeve i valjak za travu maknuo s terena, nakon čega je utakmica odigrana sa zakašnjenjem od dvadeset minuta. Ja sam jednostavno zaprepašten ovim što je bilo na stadionu Sloboda prije utakmice i pitam se kakvu smo to sliku poslali u svijet? – rekao je predsjednik NK Međimurec Mišel Ganzer, inače predsjednik Organizacijskog odbora 21. međunarodnog nogometnog turnira U-13 Međimurec te član Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza.

Predsjednik NK Sloboda ŠN-a Željko Črnila rekao nam je da je valjak ostao bez goriva zbog čega je bio ostavljen na terenu te da je maknut s igrališta nakon što je u njega natočeno gorivo.