Na prijemu kod gradonačelnice Varaždinskih Toplica bio je samo dio ekipe KK AIK

Gradonačelnica Ratković čestitala državnim prvacima, članovima KK AIK

| 14.1.2021. u 18:36h | Objavljeno u Sport

Sportaši iz Varaždinskih Toplica nižu uspjehe. Tako je Karate klub AIK postao prvak Hrvatske u kyokushin karateu za sezonu 2019./2020. Iza kluba iz Varaždinskih Toplica plasirali su se na drugom mjestu KKK Dugo Selo te KK Budo Ryu Zaprešić i KKK Sosai Zagreb, koji su podijelili treće mjesto.

Na natjecanjima od rujna 2019. do srpnja 2020. godine KK AIK ima i 4 pojedinačna prvaka Hrvatske. To su Josipa Horvat (kategorija mlađe učenice srednja), Sabina Broz (učenice laka), Lana Kalničanec (mlađe kadetkinje) i Marko Dvorski (kadeti teška).

U svojim redovima imaju i 7 viceprvaka., a to su postali Teo Gluhak, David Janušić, Josip Broz, Roko Kalničanec, Lana Šebrek-Blažotić, Dora Šebrek i Lucija Janušić. Treća mjesta u Hrvatskoj osvojili su: Marko Nofta, Petar Kukec, Leo Broz, Antonio Jakopović, Dino Slatki, Elena Hrženjak, Petra Sakač, Tajana Valent i Tina Šebrek. Posebne nagrade za izuzetan rezultat dobili Josipa Horvat, Lana Kalničanec i Marko Dvorski.

Topličke karatiste vode trener Saša Josip Milec, uz pomoć Marinele Belavić, Sanjane Milošević i Monike Balažinec. Na sjajnim rezultatima, zbog poštivanja važećih epidemioloških mjera uživo samo dijelu članova KK AIK, čestitala je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

– Najprije bih vam željela čestitati što se bavite ovim sportom zbog sebe i svojeg zdravlja, a odličnim rezultatima promovirate i naš grad. Ponosna sam na sve sportaše na području grada koji su neprestano pri samom vrhu u svojim sportovima, bilo u karateu, šahu, nogometu. Najvažnije od svega je da okupljate mlade ljude i potičete ih na tjelesnu aktivnost. Ponosna sam na vas i samo tako dalje nastavite – naglasila je gradonačelnica.

Trener Saša Josip Milec nada se skorom početku treninga koji će zamijeniti treninge online.

– Bilo je turnira koji su u vrijeme korone organizirani odlično i prema svim preporukama. Ali bilo je i onih koji su morali biti otkazani. Mi se nadamo da ćemo moći organizirati natjecanje u Varaždinskim Toplicama, prema rasporedu po kategorijama kako bi omogućili pridržavanje mjera, ali i natjecateljima da se nakon stanke pojave na natjecanju. To bi bio i nastavak našeg dobrog rada i dobrih rezultata, koje ni pandemija nije zaustavila – rekao je trener Milec.