Grad Varaždin najavio stolnotenisku Ligu prvaka u Areni Varaždin, STK Starr domaćin skupine D Foto: Martin Novosel

Grad Varaždin najavio stolnotenisku Ligu prvaka u Areni Varaždin, STK Starr domaćin skupine D

VV | 14.9.2021. u 14:50h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Varaždinski STK Starr po drugi puta u svojoj povijesti nastupa u najjačem klupskom europskom natjecanju Ligi prvaka te će u Areni Varaždin od 15. do 17. rujna ugostiti natjecanje u skupini D. Samo natjecanje su danas najavili predsjednik STK Starra Ronald Ređep te zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u društvu pročelnika za sport i zdravstvenu zaštitu Dražena Cesara.

- Nastupaju ekipa iz Češke El Nino Prag, španjolski Leka Enea Marpex i austrijski Solex-Consult iz Bečkog Novog Mjesta. Prva dva idu u dalnji dio natjecanja, drugi krug Lige prvaka, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani klubovi ići drugi krug Europskog kupa. Naše šanse su skromne. Moramo biti svjesni situacije u pripremi tog meča i situacije s ekipom, ali probat ćemo iznenaditi. Imali smo malu nesreću jer smo dobili najjaču skupinu Lige prvaka - rekao je Ronald Ređep.

- Meni je posebno drago da sezonu elitnih sportskih događanja gdje smo bili domaćini jednom rukometnom prvenstvu završavamo s Ligom prvaka, s najjačim sportskim natjecanjem u Europi. Mi smo prije 100 dana ušli u gradsku vijećnicu zajedno s pročelnikom Cesarom napravili puno da poboljšamo uvjete sportašima i omogućili da se u školske dvorane može tokom cijele godine jer je Arena Varaždina prezauzeta. STK Starr promiče Varaždin u europskim razmjerima, ženska ekipa STK Starra je osvojila hrvatsko prvenstvo u drugoj ligi, a pokušavamo dogovoriti da regionalni stolnoteniski centar smjestiti u Arenu i počeli smo pregovore u tom smjeru - objasnio je Marković.

STK Starr će sve svoje susrete u Areni Varaždin od srijede do petka igrati u popodnevnom terminu, a s obzirom da je zabranjen dolazak publike da prati ovo natjecanje, prijenos susreta će se moći pratiti preko televizije ETTU i na Laola1 kanalu.