Goran Vitković: Bili smo najstabilniji i na kraju iskoristili svoju šansu Foto: Martin Novosel/NK Novi Marof

Goran Vitković: Bili smo najstabilniji i na kraju iskoristili svoju šansu

| 10.6.2024. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Nedeljanec je nakon jesenskog dijela prvenstva bio u idealnoj poziciji, osvojili su naslov jesenskog prvaka s pet bodova ispred drugoplasiranog i trećeplasiranog Nedeljanca te Poleta (T), a šest bodova ispred četvrtoplasiranog Novog Marofa. U tom trenutku se činilo, da će Nedeljanec nakon godina gledanja Bednje u leđa na vrhu tablice Elitne lige, a ranije i Četvrte nogometne lige Čakovec-Varaždin, konačno uzeti naslov prvaka. Umjesto toga, četvrtoplasirani Novi Marof odigrao je proljetni dio prvenstva bez poraza i osvojio naslov prvaka ispred svih koji su bili u boljoj poziciji od njih tijekom zimske pauze. Tijekom zimske stanke, klupu Novog Marofa preuzeo je Goran Vitković i uspio u onome čemu su se nadali Nedeljanec, Bednja i Polet (T) - osvajanju titule.

- Novi Marof je početkom proljetnog dijela prvenstva bio u nezavidnoj situaciji. Šest kola prije kraja prvog dijela prvenstva imali smo osam bodova manje od prvoplasiranog Nedeljanca, ali u tih posljednjih pet utakmica prije podjele lige na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak, ostvarili smo pet pobjeda i neke stvari su se promijenile. Na prvoj utakmici uzeo sm samo bod u Turčinu, ali smo se dogovorili da ćemo ići iz utakmice u utakmicu i napraviti što bolji rezultat. Mislim da smo na kraju bili najstabilniji i iskoristili smo svoju šansu, dok su sve druge ekipe imale neke unutarnje probleme - istaknuo je trener Vitković.

Rezultat dugogodišnjeg rada

Naravno, ambicije Novog Marofa nisu došle niotkuda. Već godinama su stabilni član Elitne lige, a prošle su sezone igrali i finale Kupa ŽNS-a Varaždin, kojeg su na kraju ipak izgubili od Jalžabeta, baš na domaćem terenu u Novom Marofu.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...